Nordica langes 5,4 miljoni euroga kahjumisse

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Nordica lennuk. Pilt on illustreeriv.
Nordica lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: Nordica

Eile avaldatud majandusaasta aruande kohaselt kasvas riikliku lennufirma Nordica käive mullu 107,7 miljoni euroni, kuid ettevõte lõpetas aasta 5,4 miljoni euro suuruses kahjumis.

Nordica Tallinna liinivõrgus reisijate arv tõusis ligi 33 protsenti, küündides 765 000ni ning tehtud lendude arv kasvas 38 protsenti, ulatudes pea 16 000ni. Kokku lendas Nordica lennukitega eelmisel aastal Tallinna liinivõrgus ja välisturgudel kokku ligikaudu 2 miljonit inimest. 

Nordica juhatuse liikme Kristi Ojakääru sõnul ei loonud lennumahtude ja reisijate arvu kasv siiski eeldusi positiivse majandustulemuse saavutamiseks. «Nordic Aviation Groupi konsolideeritud finantstulemus jäi 5,4 miljoni euroga miinusesse,» märkis Ojakäär. Finantstulemust mõjutasid tema sõnul eelkõige Tallinna liinivõrgu jätkuv kahjumlikkus ning lennumahtude muutusega kaasnevad kulud, sealhulgas lennukite püsikulud. 

Emaettevõtte konsolideerimata kahjumi osa finantstulemusest oli ligi 5 miljonit eurot, see sisaldab tütarettevõtte Regional Jet OÜ osutatavate lennuteenuste täiendavaid hinnakokkuleppeid 2018. aasta kohta, mis sõlmiti LOTiga koostöö uuendamise raames möödunud nädalal. Ojakääru sõnul jõudis Nordica ühtlasi LOTiga kokkuleppele ühisfirma Regional Jeti tehtavates investeeringutes. 

Nordica teatas hiljuti, et lõpetab oma nime alt lendamise ja sulgeb oktoobri lõpust viis kahjumlikku Tallinnast väljuvat liini. Ojakääru kinnitusel oli lennuteenuse osutamine suurtele lennufirmadele nagu SAS ja LOT eelmisel aastal edukas ning see on suure kasvupotentsiaaliga ka ees ootavatel aastatel. «Regional Jeti kliendibaas on kasvav ning me usume, et see ärisuund on pikaajaliselt perspektiivikas,» lisas Ojakäär. 

Regional Jet tegevusmahtude toetamiseks suurendas 2018. aastal Nordica lennukiparki kolme lennuki võrra ning tulevatel aastatel on plaanis lennukiparki suurendada veelgi enam. 2018. aastal lisandunud lennukid alustasid tütarfirma Regional Jet välislepingute täitmist peamiselt Skandinaavia suurimale lennufirmale SAS. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles