Apple Pay makselahendus laienes Eestisse

BNS
Copy
Apple Pay
Apple Pay Foto: MAXIM ZMEYEV/REUTERS

Osa Visa kaardi ja Mastercardi omanikke  Eestis ja veel 12 Euroopa riigis saavad kolmapäevast kasutada Apple Pay makselahendust. Praegu toetavad Eestis Apple Pay lahendust veebipangad Monese, Revolut ja N26. Apple Pay toetajate nimekirjas ei ole veel ühtegi meil laialdaselt kasutatud panka.

Kolmapäevast on Apple Pay Eestis ametlikult toetatud veebipankade Monese, Revoluti ja N26 kaudu, ütles Monese kommunikatsioonispetsialist Katrin Tibar BNSile. Näiteks Eesti juurtega Monese pakub alates kolmapäevast Apple Pay maksevõimalust 13 uuel turul ja kokku 27 Euroopa riigis.

Apple Pay töötab samades viipemakseterminalides, mis on juba kaubanduses laialt levinud ning kus ostjad saavad täna kasutada oma deebet- ja krediitkaarte viipemakseteks, teatas Visa.

Praeguseks on ligi 90 protsenti Eesti müügipunktidest varustatud viipemakseid võimaldavate kaardimakseterminalidega. Aastaks 2020 aktsepteerivad kõik makseterminalid viipemakseid.

«Apple Pay ja Visa Token Service turvalahendusega saavad inimesed maksmisel kasutada oma iPhone'i ja Apple Watch nutikella samamoodi, nagu on nad on seni kasutanud pangakaarte, sealjuures avaldamata oma kontoandmeid, mis teeb ostlemise oluliselt turvalisemaks,» ütles Visa Põhja- ja Baltimaade regiooni juht Henning Holtan pressiteate vahendusel. 

Turvalisus ja privaatsus on Apple Pays kesksel kohal. Kui kasutate krediit- või deebetkaarti koos Apple Payga, ei salvestata kaardi tegelikke numbreid seadmesse ega Apple'i serveritesse. Selle asemel määratakse kliendi seadmele ainulaadne krüptitud kontonumber, mis salvestatakse turvaliselt seadme turvaelementi. Iga tehing autoriseeritakse ühekordseks kasutamiseks mõeldud ainulaadse dünaamilise turvakoodiga.

Kui näiteks iPhone varastatakse, siis saab oma digitaalse kontonumbri kohe deaktiveerida panga kaudu, ilma et selleks peaks blokeerima või välja vahetama füüsilise Visa või Mastercardi kaardi.

Apple Pay on USA tehnoloogiahiiu Apple'i makselahendus, mis võimaldab kasutada iPhone'i või Apple Watchi nutikella viipemaksete tegemiseks.

Monese asutaja ja juht Norris Koppel: «Pakume rõõmuga Monese klientidele Apple Pay lihtsat ja turvalist makseviisi riikides, kus seda aktsepteeritakse. Paljud Monese kliendid reisivad õppimise või töö eesmärgil, samuti perega kohtumiseks või pensionipõlve veetmiseks. Teame, et sellised inimesed vajavad digitaalseid makseviise, ka kontaktivabu makseid.  iOS klientidega rääkides on tekkinud teadmine, et Apple Pay järele on suur nõudlus ja paljude jaoks on see hädavajalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles