Sylvesteri eksomanik ostab köögiviljakasvatuse

BNS
Copy
AS SAGRO; SAUE, EESTI, 09JUL13.
Eesti aedviljakasvatus.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
AS SAGRO; SAUE, EESTI, 09JUL13. Eesti aedviljakasvatus. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Metsanduskontserni Sylvester endise aktsionäri Peeter Männi suurosalusega valdusfirma Tamatie Invest ostab köögiviljakasvatusega tegeleva AS-i Sagro.

Tamatie Invest sõlmis kolmapäeval lepingu 86,8 protsendi Sagro aktsiate omandamiseks, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Tamatie Invest on tehingu tarbeks loodud valdusühing, millest 80 protsendi aktsiate omanik on läbi erinevate firmade Peeter Mänd.

AS Sagro põhitegevusalaks on keskkonnasõbralik köögiviljakasvatus. Ettevõte tegeleb ka sõidu- ja veoautode remondi ning hoolduse ja tehnilise ülevaatuse teenuste osutamisega. Teatud ulatuses annab Sagro oma Laagri alevikus asuvaid kinnisasju kolmandatele isikutele üürile.

Ettevõttel on kaks tütarettevõtet, AS Sagro Food ja OÜ Sagro Elekter.

Sagro Food tegeleb köögiviljade ja kartuli esmase töötlemise ja käitlemisega. Sagro Elektri põhitegevusalaks on elektrienergia võrguteenuse osutamine Saue vallas Laagri alevikus ja elektritööde tegemine.

Müüjate sooviks on alates 1993. aastast arendatud köögiviljakasvatuse ärist väljuda ja kasutada Sagro aktsiate müügist saadud vahendeid muudel eesmärkidel, mis on iga müüja jaoks erinevad. Kokku on Sagrol 25 eraisikust aktsionäri.

Tamatie jaoks jaoks annab tehing võimaluse laiendada ja mitmekesistada oma tegevusvaldkondi ning samal ajal parendada AS-ile Sagro kuuluvate kinnistute haldamist ja arendamist, kasutades ära kontserni kinnisvaraarenduse ja -halduse alast oskusteavet.

Koondujad märgivad, et nad ei tegutse Eestis horisontaalselt ega vertikaalselt mõjutatud kaubaturgudel.

AS-i Sagro pole 2018. aasta majandusaruannet veel esitanud. Tunamullu teenis ettevõte 5,8 miljoni euro suuruse käibe juures 192 000 eurot puhaskasumit. Ettevõte pakkus esimese kvartali lõpu seisuga tööd 84 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles