LHV: Tallinna Vee väärtust hakkavad mõjutama uued tariifid

BNS
Copy
Veekraan.
Veekraan. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

LHV vanemanalüütiku Sander Danili sõnul sõltuvad Tallinna Vee tulevased rahavood ja väärtus suuresti uutest konkurentsiameti poolt kinnitatud tariifidest, mille suurus on praegu veel ebaselge.

Rahvusvahelise vahekohtu tribunal otsustas reedel enamushäältega mitte rahuldada AS-i Tallinna Vesi nõudeid tariifivaidluses Eesti riigi vastu. LHV vanemanalüütik ütles BNS-ile, et tema arvates on otsuse mõju peamiselt emotsionaalne ning seda ei maksa ettevõtte väärtuse seisukohalt ületähtsustada.

«Kõige negatiivsem aspekt antud otsuse juures tundub mulle see, et rahvusvahelise arbitraažimenetluse otsuse järgi oli Eesti riigil sisuliselt õigus astuda üle investeeringute kaitse lepingu tingimustest ning muuta vabalt regulatsioone, millest ettevõtte põhiaktsionär erastamisel lähtus,» rääkis Danil.

«Antud menetluses soovisid hagejad saada kompensatsiooni saamata jäänud tulude eest, kuid ma kahtlen, et keegi oleks julgenud mingi eeldatava summa Tallinna Vee aktsia hinda sisse arvata,» lisas ta.

Samas märkis analüütik, et kohalikud vaidlused konkurentsiametiga jätkuvad ning neid tuleks tema hinnangul siiski vaadelda rahvusvahelisest menetlusest eraldi. «Ettevõtte tulevased rahavood ja väärtus sõltuvad suuresti uutest konkurentsiameti poolt kinnitatud tariifidest, mille suurus on aga täna veel ebaselge,» märkis Danil.

Nimelt esitas Tallinna Vesi tariifitaotluse juba eelmise aasta veebruaris, kuid konkurentsiamet otsustas detsembris jätta taotletud hinnad kooskõlastamata ning vaidlus jõudis tänavu märtsis taas halduskohtusse.

Teisipäeva pärastõunaks on Tallinna Vee aktsia Nasdaq Tallinna börsil langenud 2,67 protsenti 10,95 eurole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles