Maailma suurim võlakirjafond kaotab investoreid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suurima võlakirjafondi PIMCO kaasjuht Bill Gross.
Maailma suurima võlakirjafondi PIMCO kaasjuht Bill Gross. Foto: SCANPIX

Maailma suurim ja spetsialistide seas üheks hinnatumaks peetud võlakirjafond PIMCO on viimastel aastatel  kaotanud investoreid, kes viivad oma raha konkurentide juurde.

Novembris viidi võlakirjakuningaks kutsutava Bill Grossi juhitavast fondist PIMCO Total Return Fund välja 500 miljonit dollarit, 12 kuuga on fondi maht kahanenud 17 miljardi dollari võrra, kirjutab Reuters.

Teistesse analoogilistesse fondidesse on kokku viidud 10,2 miljardit dollarit ning 12 kuuga on neisse akumuleerunud 105,8 miljardit uut raha.

Võrreldes kogumahuga, mis on 241 miljardit dollarit, on 17 miljardit suhteliselt väike raha, aga tegemist on asjaoluga, et investorite usaldus Bill Grossi vastu on hakanud kaduma. Fondi tootlus on jäänud konkurentidele alla kogu aasta jooksul. Total Return Fundi tootlus on sel aastal olnud 3,48 protsenti võrrelduna konkurentide keskmise 5,87 protsendiga.

Oktoobris vabandas Gross investorite fondi kehva tootluse pärast.

«Mul on halb aasta,» ütles Gross.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles