Energiafirma sai Õhtulehe ostmiseks rohelise tule

BNS
Copy
Heiti Hääl
Heiti Hääl Foto: Sander Ilvest / Postimees

Heiti Hääle suurosalusega Alexela kontserni kuuluv Alexela Varahaldus sai konkurentsiameti loa osta AS-i Õhtuleht Kirjastus 50-protsendiline osalus.

Tehinguga siseneb Alexela Grupp Eesti meediamaastikule, poolte kokkuleppel osapooled tehingu hinda ei avalikusta.

Alexela Grupi juhatuse esimehe Andreas Laane sõnul on päevalehe osaluse omandamisel tegemist Alexela jaoks uue tegevussuunaga, mis toob kaasa huvitavad väljakutsed. 

«Leiame, et meie pikk kogemus eraisikutele erinevate energiatoodete pakkumisel on heaks eelduseks ka meediaäris läbi lüüa. Samuti on meie soov selle sammuga tagada Eestis sõltumatu ajakirjanduse püsimajäämine. Alexela on tulevikku vaatav innovaatiline ettevõte, kes kannab endas tugevat sotsiaalse vastutuse tunnet ja soovi muuta Eesti elu paremaks,» ütles Laane pressiteate vahendusel mai lõpus.

AS-i Õhtuleht Kirjastus aktsiate müüja AS Giga juhatuse liikme Janek Veeberi hinnangul on õige aeg oma osalus Õhtulehes ära müüa. Tema sõnul oli tegemist õnnestunud investeeringuga.

Alexela on Eesti kapitalil põhinev valdusfirma, mis koondab viimase paarikümne aasta jooksul ühtse omanikeringiga seotud ettevõtted ühisesse struktuuri. Ettevõte on seni tegutsenud kolmes valdkonnas: energeetika, metallitööstus ja põlevkivikeemia.

AS Õhtuleht Kirjastus on meediaorganisatsioon, kelle üheks põhitegevuseks on ajalehe Õhtuleht kirjastamine. Ettevõtte tooteportfellis on ajalehed, ajakirjad, veebiportaalid ja ristsõnad.

Ülejäänud 50 protsenti ettevõtte osalusest kuulub Ekspress Grupile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles