Lähenevatel riigipühadel on osa välismakseid häiritud

BNS
Copy
Pangakaart.
Pangakaart. Foto: Juss Saska / PM/SCANPIX BALTICS

Seoses 23. ja 24. juuni riigipühadega ei saa teha teatud välismakseid.

Swedbank teatas välisarvelduste kohta, et 21. juunil tehtud ekspressmaksed, Euroopa kiirmaksed ja Swedbanki grupisisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal pangapäeval, kiirmaksed ja Euroopa maksed järgmisel pangapäeval ehk 25. juunil ja tavalised välismaksed ülejärgmisel pangapäeval ehk 26. juunil.

Juhul kui saaja panga või korrespondentpanga asukohariigis on riigi- või rahvuspüha, võib makse liikumise aeg pikeneda.

SEB teatas, et 21.−24. juunil toimuvad Euroopa maksed tavapärasel viisil. 21. juunil tehtud tavalised välismaksed – välja arvatud Euroopa maksed – edastatakse 26. juunil.

Kiirvälismaksed, mis on tehtud 21. juunil hiljemalt kell 11, edastab SEB 25. juunil, pärast kella 11 tehtud kiirmaksed aga 26. juunil.

Ekspressvälismaksed, mis on tehtud 21. juunil hiljemalt kell 11, edastab SEB samal päeval pärast kella 11 tehtud ekspressmaksed aga 25. juunil.

24. juunil välisarveldusi ei toimu, teatas SEB.

Kõik SEB Panga sisesed maksed, välkmaksed ja mobiilimaksed jõuavad ka pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul.

Mobiilimakse laekub kohe, sealhulgas nädalavahetustel ja riigipühadel ning ka eri pankade vahel, kes seda teenust osutavad – mobiilimakset pakuvad SEB ja Swedbank.

SEB juhib tähelepanu sellele, et maksed edastatakse juhul, kui maksejuhis on korrektselt sisestatud. Makseid tühistada 24. juunil ei saa. Samuti soovitab pank pühade ajal tehtavad ülekanded kavandada varakult ja võimaluse korral kasutada pangasisest arveldamist.

22.−24. juunil on kõik SEB kontorid suletud.

Luminor teatas, et 22. juunil on panga Lasnamäe ja Rocca al Mare kontor avatud 10–13, teised kontorid on suletud. 23. ja 24. juunil on kõik Luminori kontorid suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles