Ümbrikupalga pahupool: ehitajal jäi töövaidluses saamata 1500 eurot

PM Majandus
Copy
Ümbrikupalk
Ümbrikupalk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet tõi näite ümbrikupalga saamisega seotud probleemist, kus ehitajal jäi 1500 eurone hüvitis saamata, sest töövaidluskomisjon ei arvesta sularahas makstud tasu.

MTA tõdes, et pidevad kontrollid annavad küll kinnitust, et ümbrikupalga maksmisel on olukord paranemas, kuid elulisi näiteid sellega seotud probleemidest jagub meil endiselt hulgaliselt.

Näiteks jättis tööandja ehitajale maksmata kolme kuu palga ja kasutamata jäänud puhkusehüvitise. Ehitaja pöördus abi saamiseks töövaidluskomisjoni poole, kus ta saavutas küll võidu, ent oluliselt väiksemas summas, kui lootis. Nimelt oli ehitaja töölepingus oli kirjas brutotöötasu 900 eurot, kuid mees sai tööandjalt tegelikult igal kuul sularahas 500 eurot lisaks.

«Kuna ehitaja ei suutnud tõendada sularahas saadavat töötasu, lähtus töövaidluskomisjon töölepingus kokku lepitud palgast ja rahuldas kolme kuu palganõude summas 2700 eurot. Sularahas saadud töötasu saamata jäänud palga ja puhkusehüvitise väljamõistmisel ei arvestatud,» kirjeldas MTA juhtumit oma sotsiaalmeedia kontol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles