Metsafirmad eiravad teede kasutamise keeldu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal korraldasid puidufirmad meeleavalduse, et saada luba senisest raskemate masinatega sõitmiseks Eesti teedel.
Eelmisel aastal korraldasid puidufirmad meeleavalduse, et saada luba senisest raskemate masinatega sõitmiseks Eesti teedel. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Saaremaa Orissaare vallavalitsus sulges vihmade tõttu kuni püsivate külmade saabumiseni kõik valla omandis ja avalikus kasutuses olevad erateed veokitele ja mootorsõidukitele registrimassiga enam kui seitse tonni. Sellest hoolimata veetakse metsast puitu välja.

«Enamikus piirkondades on see mõjunud,» ütles Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär Saarte Häälele. lausus ta. Ent lisas, et murekohaks on Arju külas asuv tee, kuna sealses Laasu soos on metsatööd käinud juba varasügisest saati ja tee on muutunud praktiliselt olematuks.

Põlluäär ütles, et külast on tulnud ka signaale, et vallavalitsuse keeldu eiratakse ja puude väljavedu käib öötundidel. «Käisin kohapeal olukorraga tutvumas vahetult enne piirangu seadmist ja käisin ka pärast piirangu seadmist ning pidin tõdema, et metsamaterjali on välja veetud ka pärast piirangu seadmist,» rääkis Põlluäär.

Tema sõnul on metsatöötleja vallavalitsusele teada ja nad on korralduse teede sulgemise kohta töötlejale ka edastanud.

Orissaare valla maa- ja külaelukomisjoni liige Indrek Haamer ütles, et tema arvates on probleem ka selles, et vald andis küll määruse välja, aga kuidas teab näiteks metsaveoautojuht, kes lehte ei loe ja valla kodulehte ei uuri, et teele on piirang pandud.

«Alati peab olema märk ees. Märgid reguleerivad liiklust teedel,» lausus Haamer, lisades, et paljud metsaveofirmad tulevad ju mandrilt.

Valjala vallavanema kt Mati Saar ütles, et probleem kui selline on ka Valjala vallas. «Me oleme seda arutanud, aga õige otsuseni, mida teha, pole veel jõudnud,» lausus Saar, märkides, et eramaadel on isegi rohkem pahandust tehtud kui vallateedel.

«Metsafirma saab oma puud kätte ja tee pole nende mure. Nad ei mõtlegi tagajärgedele. Praeguse ajaga õige metsamees ei lähegi üldse metsa,» tähendas Mati Saar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles