Purjetajaid nörritab Piritale ilmunud piraadilaeva kujuline ujuv restoran (9)

Jaano Martin Ots
Copy
Ujuv restoran Piraadilaev Viktoria Pirita jõel
Ujuv restoran Piraadilaev Viktoria Pirita jõel Foto: Roland Mik

Meelelahutusettevõtja Lauri Viikna paigaldas Pirita jõe suudmealale ujuva piraadilaeva stiilis restorani Pirate Ship Victoria. Purjetajad peavad ujuvat söögikohta jahisadamasse sobimatuks ja ohtlikuks. 

Kalevi Jahtklubi liige Jaanus Nõgisto postitas sotsiaalmeediasse nördimusavalduse ujuva restorani saabumise üle. 


«Pirita jõele ilmus ujuv puhvet, mis näeb tegelikult välja nagu peldik. See peletis laiutab kolmandikul akvatooriumist. See objekt on mitmel põhjusel reaalne oht navigatsioonile. Sovjeetlik pilpaküla Pirita linnaosas,» kommenteeris Nõgisto purjetajate sotsiaalmeediagrupis muuhulgas. Temaga on nõustunud ka mitmed teised paadiomanikud, kes ei pea piraadisümboolikat heale meresõidutavale sobivaks.

Ujuva piraaditeemalise Brasiilia liharestorani tõi Pirita jõe suudmeala paremkaldal asuva tribüüni kai äärde ettevõtja Lauri Viikna. Omaniku sõnul on ujuvrestoran ümber ehitatud varem ujuvhotellina tegutsenud alusest ning vastab kõigile nõuetele. 

«Las nad olla nördinud, mul on kõik load korras,» sõnas Viikna. Sellist suhtumist kohtab tema hinnangul sageli, kuna mingit avaliku ruumi osa kasutama harjunud inimesed hakkavad seda enda omaks pidama, kuigi tegelikult kuulub see hoopis kellelegi teisele. Omanik aga võib Viikna sõnul oma territooriumi kasutada, nagu ise õigemaks peab. 

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat kommenteeris Tallinna kodulehel, et piraadilaev sobib linnaosasse suurepäraselt. «Linnaosavalitsusel on plaanis elustada merega seonduvat meelelahutust,” ütles Liinat ja lisas, et see muudab Pirita atraktiivsemaks ka turistide jaoks. Tallinna Linnavalitsuse kommunaalametile kuuluva paremkalda kai ääres seismiseks on Viiknal leping Pirita linnavalitsusega kuni aastani 2022. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles