Andres Kask: Eesti ettevõtjad soovivad end jätkuvalt maailmas tutvustada, Dubai EXPO annab selleks võimsa platvormi

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Dubai EXPO.
Dubai EXPO. Foto: Tristan REYNAUD/ZEPPELIN/SIPA / Tristan REYNAUD/ZEPPELIN/SIPA

«Eesti ettevõtjad on (EXPOst) väga huvitatud,» rääkis Kuku raadio saatele «Neeme Raud. Siin» EXPO meeskonna juht Andres Kask.

«Sel korral oligi maailmanäitusele minek initsieeritud ettevõtjate huvist. Kuus ettevõtlus-organisatsiooni tegid riigile ettepaneku minna maailmanäitusele, kus osalevad ikkagi ju riigid, kes saavad pileti sinna lunastada või jätta lunastamata.»

Pisut üle kahe kuu on nüüdseks tegutsenud ettevõtjate ja riigi koostöös loodud sihtasutus, mis maailmanäitusel osalemist korraldab. Seni kaalutakse veel kontseptsiooni ja sõnumit, millega Eesti Dubaisse läheb.

Kask märgib, et Eesti kõige kõlavam sõnum on olnud viimastel aastatel mõistagi kõik ITd puudutav ja sellest on raske ka EXPOt silmas pidades palju eemalduda.

«See lugu käib meie ees ja kohtumistel teiste riikidega, kus oleme arutanud EXPO-l osalemist, öeldakse meile ka kohe, et teil on ju see IT, küllap te sellega tulete,» ütleb ta. Kuid IT ei peaks olema ainus Eesti lugu, mida rääkida. On ju teisigi valdkondi. Ning IT on tegelikult ju vahend, millega sõnumeid edastada, mitte asi omaette.

«Eestis on väga palju ettevõtteid, kes kasutavad IT-maailma selleks, et luua lisaväärtust. Näiteks Eesti disaini ettevõtted, kellest võib-olla avalikkus täna palju ei teagi, kuid kes on start-up'i seisust juba välja arenenud ja müüvad täitsa edukalt oma tooteid üle maailma,» rääkis Kask. «Selliseid firmasid me otsimegi – huvitavaid projekte, mis eristuvad teistest maailmas. Ja püüamegi neid integreerida oma ekspositsiooni.»

Intervjuud Andres Kasega Kuku raadio saates «Neeme Raud. Siin» saab kuulata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles