Helme korraldas peaministrile ebameeldiva üllatuse (36)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Valitsus jõudis ESMi asjas juba 6. juunil ühisele seisukohale, kinnitas peaminister Jüri Ratas eile. Et Martin Helme esindas Euroopa Liidu rahandusministritre kohtumisel möödunud nädalal hoopis teist seisukohta, tulevat temaga vestelda.
Valitsus jõudis ESMi asjas juba 6. juunil ühisele seisukohale, kinnitas peaminister Jüri Ratas eile. Et Martin Helme esindas Euroopa Liidu rahandusministritre kohtumisel möödunud nädalal hoopis teist seisukohta, tulevat temaga vestelda. Foto: Tiina Oja

Eelmise nädala lõpus juhtus valitsuses midagi, mis üllatas isegi kogenud ametnikke. Peaminister Jüri Ratas (KE) ütles otse välja, et tema valitsuse rahandusminister Martin Helme (EKRE) on ületanud talle antud mandaati.

Küsimus puudutas Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) ja selle arutelul Luksemburgis Eesti seisukohti esindama pidanud Helmet (loe kõrvalloost).

Helme teatas rahandusministrite seas ainsana, et Eestil on ESMi otsustuskorra kohta reservatsioon. Teisiti öeldes eriarvamus. Sellist positsiooni ei olnud Eesti valitsus omavahel kokku leppinud. Juba möödunud reedel oli Eesti maha võtnud oma reservatsiooni, et ESMi otsuseid peaks langetatama üksnes ühehäälselt. Peaminister Ratas oli oma sõna maksma pannud. Valitsuses pole selles olulises küsimuses aga endiselt üksmeelt.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles