Tuntud vanametallifirma kasum kuivas täiesti kokku

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kuusakoski juhatuse esimees Kuldar Suits.
Kuusakoski juhatuse esimees Kuldar Suits. Foto: Eero Vabamaegi/

Legendaarse vanametallikäitleja Kuusakoski ASi kasumit sõi läinud aastal tihe koduturu konkurents, kehv müügi ajastamine ja transpordikulude tõus.

Kuigi soomlastele kuuluv ettevõte suutis Eestis käivet kasvatada 44 miljoni euroni, jäi pärast kulude maha arvestamist näppude vahele vaid 28 000 eurot. Võrdluseks, 2017. aastal oli puhaskasum 2,1 miljonit eurot, selgub majandusaasta aruandest

Kuusakoski äri sõltub peaasjalikult sellest, mida teevad vanametalli maailmaturu hinnad. Kuigi eelmisel aastal olid need tõusuteel, ei lasknud kasumit kasvatada vanametalli käitlejate tihe konkurents koduturul ja transpordikulude tõus. Probleeme tekkis ka õigeaegse müügi ajastamisega. Samuti tuli osa kaupa maha kanda.

Kuusakoski investeeris eelmisel aastal 750 000 eurot, mille eest osteti näiteks uus ekskavaator ja renoveeriti masinaid ning seadmeid.

Selle aasta eesmärkidena on kirja pandud turuosa ja kompleksteenuse kliendibaasi säilitamine ning metalliveski tehnoloogia arendamine. Samuti jätkab ettevõte eesmärgipärast tööd jäätmetest jäätmekütuse tootmise osas.

Kuusakoski töötas mullu 87 inimest. Firma põhitegevusala on musta ja värvilise vanametalli ning teiste jäätmete ost, töötlemine ja müük.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles