Soomlased avavad Porto Francos kõrgkooli (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Konkurentide sõnul on Euroopa Liidu tööjõu vaba liikumise põhimõttega vastuolus nõue, et abisaaja kasutaks üksnes Eesti tööjõudu.
Konkurentide sõnul on Euroopa Liidu tööjõu vaba liikumise põhimõttega vastuolus nõue, et abisaaja kasutaks üksnes Eesti tööjõudu. Foto: Porto Franco

Peagi valmivasse kaubandus- ja meelelahutuskeskusesse Porto Franco tuleb Soome rakenduskõrgkool Haaga-Helia, kus hakkab õppima kuni 400 tudengit.

Haaga-Helia Rakenduskõrgkooli president ja rektor Teemu Kokko ütles pärast lepingu allkirjastamist, et kuigi nad on juba aastaid teinud koostööd Eesti hotelli-, restorani- ja turismisektoriga, siis nüüd astuvad nad sammu edasi ja asutavad Tallinnas rakenduskõrgkooli vastavalt Eesti seadustele.

Haaga-Helia kooli õppekava pakub hotelli-, restorani- ja turismitööstuse erialasid. Õppetöö hakkab toimuma inglise keeles ja peamiseks sihtrühmaks on välistudengid. Täiskomplekt tudengeid oleks 300–400 inimest.

Kool kolib Porto Francosse 2020. aasta sügisel ning hakkab asuma eraldi korrusel umbes 855 ruutmeetri suurusel pinnal.

Haaga-Helia on ärisuunaga rakenduskõrgharidust andev Soome kõrgkool, kus õpib tänase seisuga ca 10 500 üliõpilast ning kus töötab üle 630 õppejõu-töötaja.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles