Parimaks juhiks valitud Jaanus Vihand paneb ootamatult ameti maha

Copy
Jaanus Vihand.
Jaanus Vihand. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tänavu Eesti parimaks juhiks valitud Coop Eesti juhatuse esimees Jaanus Vihand lahkub augusti keskel ametist ja asub Apollo Grupi etteotsa.

Veel eelmisel nädalal tutvustas Vihand Coop panga börsiplaane ning rääkis Kuku raadiosaates Majandusruum keskühistu käekäigust. Küsimusele, kuidas tuli nii ootamatult otsus ametist lahkuda, vastas Vihand, et plaan oli juba varem paigas. «Ma teatasin lahkumisest kolme kuu pikkuse etteteatamisega. Juba enne Pärnu juhtimiskonverentsi oli see kokku lepitud,» viitas ta mai keskel toimunud üritusele.

Vihandi sõnul on 19 piirkondlikku tarbijaühistut koos keskühistuga viimastel aastatel läbinud suure arengu. Samas ei ole Coopi kauplusteketi ja panga kogu potentsiaal veel kaugeltki realiseerunud.

«Usun, et Coopi jaoks on igati reaalne ka edasine samasugune kasv ning eesmärk jõuda aastaks 2025 ühe miljardilise käibeni, on saavutatav. Veelgi kiiremini peaks miljardini jõudma Coop Pank, mille laenuportfell peaks sinnani jõudma juba umbes kolme aastaga,» lisas Vihand, kes ameti vahetusest sõltumata jätkab ka edaspidi tööd Coop Panga nõukogu esimehena.

2012. aastast Coopi vedanud Vihand alustab tööd Apollo Grupi juhatuse esimehena. «Lahkumist ma tegelikult ei plaaninud, kuid Apollo visioon osutus niivõrd huvitavaks, et tegin lõpuks otsuse asuda kaasa aitama Baltikumi suurima meelelahutusettevõtte loomisele,» ütles Vihand. «Ja kui järele mõelda, siis selline areng on igati loogiline ja oligi ainult aja küsimus, mil Janus (vanarooma jumal-toim) ja Apollo kohtuvad,» lisas Vihand naljatades nimede päritolule viidates.

Küsimusele, millega teda Apollosse meelitati või mis sai otsustavaks, ütles Vihand, et ei oska öelda. «Ei olnud ühte siukest konkreetset asja, mis otsustavaks sai. Oli palju väikseid asju,» lisas ta. Uut Coopi juhti hakati otsima eelmisel nädalal. «Ma loodan, et selleks ajaks, kui ma ära lähen, jõuame leida uue inimese. Soovitan kõigil huvilistel kandideerida,» ütles Vihand.

Apollo Groupi kaasomaniku Ivar Vendelini sõnul on Apollo ambitsioon senisest veelgi hoogsamalt kasvada Baltimaade suurimaks ja parimaks meelelahutusettevõtteks ning Jaanus Vihandi liitumine Apolloga annab selleks veelgi parema vôimaluse.

«On väga hea meel, et meie kiiresti kasvava tiimiga liitub väga suure kogemustepagasiga tippjuht. Jaanuse töö omaaegsest Eesti Tarbijate Keskühistust (ETK) igati eduka ja tänapäevase jaeettevõtte Coopi vormimine on tõeliselt muljetavaldav,» ütles Vendelin, lisades, et ka Apollo eesmärgid on suunatud kiirele ja kvaliteetsele kasvule kõigis kolmes Balti riigis.  

Apollo Groupi senine tegevjuht Mauri Dorbek asub ettevõtte arendusjuhi kohale, et keskenduda Apollo uute projektide elluviimisele nii Eestis, Lätis kui Leedus. Lisaks on Apollo Grupil lähiajal plaanis laieneda ka Baltikumist väljapoole.

Apollo Group on holding ettevôte, mis omab Apollo kauplusi, Apollo kinosid, KFC kiirtoidurestorane, O'Learyse meelelahutuskeskusi, Blenderi mahlabaare ja IceCafe jäätisekohvikuid, samuti filmidistribitsiooni ettevôtet Baltic Film Distribution.

Apollo Group kuulub läbi investeerimisettevôtte UP Invest Ivar Vendelinile ja Margus Linnamäele. Lisaks kuulub 22,5 protsendi suurune osalus ka otse Ivar Vendelini valdusettevôttele Sandbach OÜ.

UP Investile kuulub ka Postimees ja uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles