Poed jätavad toidu puhtuse tootja vastutusele (1)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Köögivili. Foto on illustreeriv.
Köögivili. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kauplused müüdava puu- ja juurvilja kvaliteeti ja puhtust ei kontrolli, vaid loodavad tootjatele ja tarnijatele, kuigi mõni kett kontrollib ise näiteks omamärgitooteid.

Nädal tagasi avalikustatud riigikontrolli toiduohutuse auditist selgus, et ametnike tegemata töö tõttu pole tarbijatel aimugi, kui palju ohtlikke taimekaitsevahendite jääke me iga päev toiduga sisse sööme. Taimekaitsevahendite mõju inimese tervisele ei uurita Eestis üldse ning järelevalvet tehakse ainult nende ainete jääkide piirnormide ületamise üle toidukaubas.

«Laborit kaupluse tagaruumis ei ole. Meie võimuses on kontrollida kaup silmaga üle ja veenduda, et riiulitele jõuaks värske ja hea väljanägemisega kaup,» vastas Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson küsimusele, kuidas tagab kett puu-, juur- ja köögivilja ohutuse. Tema sõnul langeb see ülesanne puu- ja juurvilja kasvatajatele ja vahendajatele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles