Annus ja Tuiksoo eitavad kuritegu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusettevõtja Toomas Annus.
Ehitusettevõtja Toomas Annus. Foto: Mihkel Maripuu

Merko suuromanik Toomas Annus kinnitas, et tema ega temaga seotud ettevõtted pole andnud altkäemaksu. Prokurörid nõuavad Annuse karistamist kolme aastase vangistusega, millest kuus kuud tuleks kohe ära istuda.

«Prokurörid jäid protsessi lõpuni oma algselt valitud strateegia juurde moonutada pilti tegelikest asjaoludest ning mõjutada selle kaudu avalikku arvamust,» teatas Annus.

«Kinnitan jätkuvalt, et ei mina ega minuga seotud ettevõtted ole andnud altkäemaksu. Protsessi eesmärgiks oli ja on kohtualuste moraalne ja rahanduslik kurnamine. Eriti arvestades seda, et ka prokurörid ise tunnistavad, et riik ei ole maadevahetuse käigus kahju saanud,» lisas Annus.

Ester Tuiksoo advokaat Raivo Laus märkis samuti, et tema kaitsealune pole teinud Annusega keelatud kokkulepet. Tuiksool lasub süüdistus altkäemaksuvõtmises, kui sai Annuselt kasutada korteri Tallinnas.

«Annuse ja Tuiksoo vahel ei olnud altkäemaksu saamise ja andmise kokkulepet,» ütles Laus.

Villu Reiljan ei soovinud kommenteerida süüdistust, et sai altkäemaksu Annuselt.

«Asjata tülitate. Head aega!» lausus Reiljan.

Kalev Kanguri telefon oli postkastis.

Maadevahetuse kohtuasjas ähvardab Reiljani ja Kangurit vanglakaristus, millest osa tuleb prokuröride nõudel ka tegelikult ära kanda. Tuiksoole küsisid süüdistajad vaid tingimisi vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles