BLRT investeerib 200 miljonit eurot laevaremonditehaste arendamisse ja robootikasse

BNS
Copy
BLRT remonditav laev
BLRT remonditav laev Foto: Sander Ilvest / Postimees

Laevatööstuskontsern BLRT Grupp kavatseb lähiaastatel investeerida ligi 200 miljonit eurot laevaremonditehaste arendamisse ja värvimisega seotud tehnoloogiliste protsesside robotiseerimisse.

«BLRT Grupp on lähiaastateks kokku pannud ligi 200 miljoni euro suuruse investeerimiskava, mis võimaldab kontsernil tõusta põhitegevussuundade edendamisel uuele tasemele,» kommenteeris BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja. Ta lisas, et tulemas on suured investeeringud laevaremonditehaste arendamisse ja laevade värvimisega seotud tehnoloogiliste protsesside robotiseerimisse.

BLRT käive kasvas mullu 6,5 protsenti 426 miljoni euroni, maksustamiseelne kasum oli 16,4 miljonit eurot. Ekspordi osakaal käibest oli mullu 82,5 protsenti. Investeeringute maht oli 47,6 miljonit eurot. Aktsionäride neljapäevane koosolek kinnitas möödunud majandusaasta aruande, otsustas jätta kasumi jaotamata ja suunata see investeerimisprojektide rahastamiseks ja käibekapitali täiendamiseks.

Grupp tegi eelmisel aastal investeeringuid Panamax-suuruses laevu hooldava ujuvdoki moderniseerimisse Klaipedas, merepäästevahendite paigaldus- ja hooldusjaama ehitusse Tallinnas, laevaehituses kasutatava tasapinnaliste laevaosade koostamis- ja keevitusliini ning 850-tonnise tõstevõimega kraana soetamisse, samuti taristusse ning Noblessneri sadamalinnaku arendusse.

Ettevõtte teatel avaldas nafta- ja gaasitööstuse turgude elavnemine positiivset mõju selle tegevussuuna tellimuste portfellile Eestis. Kontsern sai 2018. aastal tellimuse Põhjamere nafta- ja gaasimaardlate uurimiseks ja kasutuselevõtuks tarvilike veealuste puurimisseadmete ehitamiseks ning allkirjastas aasta lõpus suurlepingu naftasaadusi pumpava ujuvsüsteemi valmistamiseks.

1912. aastal asutatud BLRT Grupi tegevus on lisaks Eestile koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poolasse, Venemaale ja Norrasse. Kontsernis töötab umbes 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles