Põhjanaaber kutsub külla: “Rendi endale suveks soomlane!”

Tallink
Copy
Elina Manninen
Elina Manninen Foto: Visit Finland

Sel suvel saavad kõik soovijad endale rentida soomlasest giidi, kes jagab teadmisi Soome kohta, näitab parimaid puhkepaiku ja õpetab, kuidas õnnelikult elada. Renditud soomlasega võib minna nii rahvusparki matkama, suvekodusse maasikaid korjama kui ka sauna – oleneb, mille järgi huvi on.

“Rendi soomlane” ehk “Rent a Finn” kampaaniasse said kõik soovijad üle maailma kandideerida ning õnnelikud väljavalitud kuulutati välja mais. Selleks, et mõõta oma elurahulolu (ning mõista vajadust soomlasest giidi järele), võid kasutada spetsiaalselt kampaaniale loodud testi.

Visit Finland soovib maailmale näidata, kuidas elavad kohalikud ning miks on Soome uuringute järgi maailma kõige õnnelikum maa. Üheks põhjuseks arvatakse olevat looduslähedane eluviis, mis pakub kiires elutempos vajalikku rahu ja vaikust. Puhkust vajavatele turistidele ongi soomlased valinud välja lemmikud paigad oma kodukohast: valikus leidub nii saari, vaatamisväärsusi, peegelsiledaid järvesid kui ka matkaradasid.

Hämeenlinna

Nelja kilomeetri kaugusel Hämeenlinnast leiad Aulanko pargi. See on looduskaitseala, mis ühendab kaunid järvekaldad ajalooliste paikadega, ka Häme linnusega. Siit leiad ka mitmeid matkaradu, nii et imetlemist jätkub kauemaks. Keskaegne Häme linnus on olnud kasutusel nii Rootsi sõjaväe kindlusena kui ka vangla ja viljalaona.

Hameenlinna
Hameenlinna Foto: Visit Finland

Mathildedal

Mathildedal on armas väike küla Lõuna-Soomes otse Teijo rahvuspargi keskel. Siin on olemas kõik võimalused, et puhata ja loodust imetleda. Ise valid, kas soovid jalutada, matkata või kanuutada – kõik on võimalik. Ööbida võid nii telgis, kämpingus kui ka kohalikus Mathildedali hotellis.

Kimito saar

Soomes on lisaks tuhandetele järvedele ka hulganisti saari. Kimito saar on üks paljudest kohalike lemmikutest. Siin veedetakse pikki päevi rannas ja õhtuid saunas, mängitakse kettagolfi ning külastatakse koduseid söögikohti. Saareelanikud pakuvad külastajatele alati värsket kala, maitsvaid pirukaid ja head seltskonda.

KIMITO
KIMITO Foto: Shutterstock

Nuuksio loodusrajad

Loodusrajad varieeruvad nii pikkuse kui looduse poolest. Kõige lühem rada on 1,5 kilomeetri pikkune, kõige pikem lausa 110-kilomeetrine. Nuuksiot armastatakse värske õhu, metsaroheluse ja maaliliste järvede poolest. Kuna looduspark asub kohe Helsingi külje all, on selle külastamine väga mugav ka pealinlastele.

NUUKSIO
NUUKSIO Foto: Shutterstock

Selleks, et veenduda, kas renditud soomlased rääkisid tõtt oma lemmikpaikade kohta, tuleb ise Soome kohale sõita. Tallinki autopaketiga maksad Soome sõites ainult kahe reisija eest, ülejäänud kolm saavad kaasa tulla täiesti tasuta. Vaata lähemalt Tallinki kodulehelt.

Copy
Tagasi üles