Põnevaimad paigad Soomes, kuhu tavaturistid ei satu

Tallink
Copy
Foto: Visit Finland

Reisil olles võivad üheks segavamaks aspektiks kujuneda teised turistid, kes alati kõige kitsamasse kohta oskavad koguneda ega lase rahus vaatamisväärsustega tutvuda. Selliseid kogemusi saad vältida, kui oma reisi targalt planeerid. Ka Soomes leidub mitmeid põnevaid paiku, kuhu teised suvitajad tihti ei tea tulla. Tallink otsis peidetud pärlid sinu jaoks välja.

Kimito saar

Selle asemel, et turisti mängida, võta eeskuju hoopis kohalikest ja sõida Kimito saarele täiel rinnal puhkust nautima. Siin veedetakse pikki päevi rannas ja õhtuid saunas, mängitakse kettagolfi ning külastatakse koduste toitudega söögikohti. Et saareelanikega täielikult üheks sulanduda, rendi endale paariks päevaks suvila. Nii saad kiirustamata saareeluga tutvuda.

KIMITO
KIMITO Foto: Shutterstock

Muumimuuseum

Kui suur osa turiste seab sammud otse Muumimaale, sõida sina hoopis Tamperesse, kus asub maailma ainus Muumimuuseum. Interaktiivsest muuseumist leiad Tove Janssoni originaalteosed ning unikaalse ruumikujunduse, mis laseb sul tunda end justkui viibiksid mõnes raamatus. Muuseum ei ole suunatud vaid lastele või täiskasvanutele: igaüks leiab siit midagi huvitavat. Just nagu Tove Janssoni loomingustki!

MUUMI MUUSEUM
MUUMI MUUSEUM Foto: Shutterstock

Kenkävero

Kõik teavad, kus jõuluvana elab talviti, ning igal aastal liiguvad tuhanded inimesed teda kaugele põhjapoolusele ka vaatama. Palju vähem külastatakse jõuluvana aga suvepuhkusel, mida ta veedab Kenkäveros, Mikkeli linna lähedal. Kasuta ära võimalus jõuluvanaga tutvuda siis, kui tal on rohkem aega oma külalistega suhtlemiseks. Lisaks jõuluvana suvekodule leiad Kenkäverost imeilusa lilleaia ning Mikkeli linnast poode, kohvikuid ja restorane.

Helmi kohvik Porvoos

Ehkki Porvoo vanalinn on oma idülliliste tänavatega kõikide turistide lemmik, leidub seal paiku, mida ka kohalikud külastavad ja soovitavad. Näiteks kiidetakse taevani koduse Helmi kohviku saiakesi ja kooke, mis võluvad oma lihtsuse ja kohalike retseptidega. Kohvikust avaneb ka mõnus vaade Porvoo tänavamelule.

HELIMI KOHVIK
HELIMI KOHVIK Foto: Julia Kivela

Rajaportti ühissaun Tamperes

Kui soovid veeta linnapuhkust, aga Helsingi tundub liiga kärarikas, võid julgelt seada sammud Tampere suunas, mis on kroonitud ka saunapealinnaks. See tiitel anti linnale Pispalas asuvas Soome vanimas avalikus saunas Rajaportti, mis pakub head leili juba 1906. aastast. Kusjuures, kas teadsid, et Soomes on kokku umbes 2 miljonit sauna?

SAUN
SAUN Foto: Visit Finland

Kui suured rahvamassid võivad mõjuda väsitavalt, siis head reisikaaslased alati teretulnud. Sellepärast pakubki Tallink autopaketi ostjatele võimalust maksta ainult kahe reisija eest, teised kolm saavad kaasa tulla tasuta. Vaata lähemalt Tallinki kodulehelt.

Copy
Tagasi üles