EVR Cargo tütarfirma juht pidi rikkumise tõttu ametist lahkuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Raudtee tütarettevõtte EVR Cargo omanduses oleva Lätis registreeritud ettevõtte Livonia Rail Service SIA ainus juhatuse liige Ahto Kalamees andis laenu ja kandis raha üle enesega seotud firmadele, kokku enam kui 576 000 euro väärtuses.

EVR Cargo kutsus Ahto Kalamehe tagasi Livonia Rail Service SIA juhatuse liikme kohalt ja pöördus 7. detsembril õiguskaitseorganite poole kriminaalmenetluse algatamiseks. Tunnetades juhtkonna moraalset vastutust EVR Cargo tütarettevõttes juhtunus, esitas EVR Cargo juhatuse esimees Jaanus Paas lahkumisavalduse, mille nõukogu rahuldas.

Livonia Rail Service on esitanud nõude summa tagasimaksmiseks. Samuti on Livonia Rail Service pöördunud kohtusse juhatuse liikme ja temaga seotud ettevõtete vastu, et garanteerida võimalike nõuete hilisem rahuldamine

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul on EVR Cargo tütarettevõtte juhi eksimus väga ränk. «Juhtum avastati ettevõtte sisekontrolli käigus, mille eest tunnustan neid. Kuigi õiguskaitseorganite uurimine annab juhtumile oma hinnangu, on meie kohus kontserni sees analüüsida, kuidas välistada sarnaste rikkumiste kordumist tulevikus,» ütles Simmermann.

Simmermann lisas, et täpne kahju ja ebaõigete andmete esitamine raamatupidamisele on selgitamisel. «Nüüdseks juba endine Livonia Rail Servicei juhatuse liige peab oma tegude eest vastutust kandma, tagastama laenatud raha ja hüvitama võimaliku tekitatud materiaalse kahju,» rõhutas Simmermann.

Ahto Kalamees töötas Eesti Raudtee turundusteenistuses alates 1996. aastast tolligrupi juhina, viimati EVR Cargo Läti suuna projektijuhina ning on tõestanud ennast hea spetsialistina. Aastast 2007. nimetati Ahto Kalamees Livonia Rail Service SIA juhatuse liikmeks.

Ekspedeerimisfirma Livonia Rail Service SIA loodi 2006. aastal kaubaveo klientide teenindamiseks Lätis. Ettevõtte 2011. aasta 10 kuu käive on 6,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles