Kas autoliit on lagunemas? Renault blokeerib muudatusi Nissani juhtimises

BNS
Copy
Renault-Nissan-Mitsubishi liidu logo.
Renault-Nissan-Mitsubishi liidu logo. Foto: Amir Cohen / REUTERS

Prantsuse autofirma Renault teatas oma partnerile Nissan, et blokeerib Jaapani autofirma katse reformida selle juhtimisstruktuuri, kinnitas Nissan esmaspäeval meediale.

Jaapani autofirma teatel saadi Renault' kiri, «kus viidati kavatsusele mitte hääletada», mis tähendaks, et muudatusettepanekul jääks puudu vajaminevast kahe kolmandikusest enamusest.

«Nissan leiab, et Renault seisukoht selles asjas on väga kahetsusväärne, sest see läheb vastu ettevõtte püüetele parandada oma juhtimist,» ütles Nissani tegevjuht Hiroto Saikawa.

Renault otsusest kirjutas esmalt ärileht Financial Times, mille andmeil tehti otsus, sest kardeti, et muudatus vähendab Renault mõjuvõimu Nissanis.

Renault on Nissani suurim aktsionär ja otsus pingestab veelgi kahe autofirma suhteid. Pingeid on tekitanud Renault endise tegevjuhi ja Nissani esimehe Carlos Ghosni vahistamine novembris.

Ghosni süüdistatakse Jaapanis finantskuritegudes, sealhulgas oma palga ulatuslikus aladeklareerimises. Nissani teatel olid väidetavate rikkumiste põhjuseks juhtimisvead firmas ja reformiettepanekud pidanuks edasisi rikkumisi vältima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles