Saaremaa püsiühenduse plaan võib valitsusse jõuda aasta alguses

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Saaremaa
Parvlaev Saaremaa Foto: Kersti Õunapuu

Eilsel Muhus toimunud Saaremaa püsiühenduse korraldamise kava tutvustusel tõdeti, et aktiivse diskussiooni aeg on läbi ning ette hakatakse valmistama ettepanekut,  mis peaks valitsusse jõudma uue aasta esimese kvartali jooksul, kirjutab Saarte Hääl.

Maanteeameti planeeringute osakonna peaspetsialisti Villu Lüki sõnul oli Muhus toimunud ürituse eesmärk tutvustada valminud kava ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) tulemusi. Maanteeametil tuleb kava lõpptulemustest informeerida asjatundjate komisjoni ja nemad peavad tegema vabariigi valitsuse korralduse eelnõu ettepaneku, et viia see kava valitsusele otsustamiseks, selgitas Lükk. Eesmärk on saada sellega ühele poole 2012. aasta esimeses kvartalis.

Kui KSH tulemusena on eelistatud variant tunnel lõunapoolsel trassil, siis kõnealuses kavas läbi viidud võrdluses, kus kaaluti lisaks keskkonnamõjudele ka majanduslikke tegureid, jõuti tulemusele, et eelistatud variant on konsoolsild põhjapoolsel trassil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles