Uberi aktsia kerkis lõpuks IPO-hinnani tagasi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Uberi aktsia ekraan New Yorgi börsil.
Uberi aktsia ekraan New Yorgi börsil. Foto: Richard Drew / AP/Scanpix

Pärast ebaõnnestunud börsidebüüti on Uberi aktsia lõpuks toibunud ning kerkis eile esimest korda aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) märkimishinnast kõrgemale.

Eile kerkis sõidujagamisettevõtte aktsia 5,3 protsenti 45,00 dollarini. Aktsia märkimishind oli 45 dollarit ning see kukkus esimesel kauplemispäeval 7,6 protsenti 41,57 dollarini, millega oli viimaste aastakümnete üks kehvemaid suurte ettevõtete börsidebüüte. Võrreldes madalaima hinnaga, kuhu aktsia kukkus 13. mail, on väärtpaber kerkinud koguni 27 protsenti.

Aktsia hinnatõus algas pärast eelmise kvartali majandustulemuste avaldamist 30. mail, mis olid analüütikute prognoosidest paremad. Sellepeale tõttasid analüütikud tõstma väärtpaberi soovitusi. Ettevõtet katab 20 analüütikut ning neist 17 soovitavad aktsiat osta.

«Investorid on hakanud aru saama üksikosade väärtuste summast,» ütles investeerimisajakirjale Barron’s investeerimisfirma Wedbush analüütik Dan Ives. «Lisaks toimub veel leevendusralli, sest Tänav (Wall Street – T.O.) on aru saamas, et Lyfti ja Uberi vaheline hinnasõda hakkab lähiajal lõppema,» lisas ta.

Analüütikute keskmine hinnasiht on 54 dollarit, mis on peaaegu viiendiku võrra praegusest hinnatasemest kõrgem.

Uberi taustal on kerkinud konkurendi Lyfti aktsia. Sel nädalal on väärtpaber kerkinud kuus protsenti, aga IPO-hinnast, mis oli 72 dollarit, jääb siiski 13 protsenti puudu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles