Õhtuleht sulgeb venekeelse portaali

PM Majandus
Copy
Vetšerka esimene juht Pavel Ivanov.
Vetšerka esimene juht Pavel Ivanov. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Õhtulehe Kirjastus sulgeb oma venekeelse väljaande ning kaks portaali töötajat koondati rus.postimees.ee andmetel päevapealt.

Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov selgitas Postimehe venekeelsele sõsarportaalile, et kahjuks ei õnnestunud 1. septembril 2015. aastal loodud venekeelse portaali Vetšerka näitajaid piisavalt parandada ning tuli vastu võtta valus otsus. Samas venekeelsed väljaanded jäävad Eestisse, näiteks jätkab ilmumist venekeelne Linnaleht, kus töötab kaks inimest.

Samas rõhutas Šmutov, et muutus pole ega saagi olla seotud omanikuvahetusega, sest kõnealune tehing pole veel isegi lõpule viidud. Nimelt, eelmisel nädalal teatas Alexela, et ostab poole Õhtulehest.

Vetšerka esimese juhi Pavel Ivanovi sõnul on toimuv tema jaoks suur asi. «Omal ajal meelitati mind ära kõigist tegemistest, et portaal ellu kutsuda. Ning seal ma esimest korda põrkusin sellega, et suur ja kogemustega meediakontsern ei aidanud kuidagi kaasa venekeelse versiooni loomisele. Meile seati ületamatuid ärieesmärke, kuid kui ma esitasin küsimusi, siis ei saanud vastuseid. Selline olukord venis neli aastat. See, mis juhtus, on selle tagajärg, et Eesti kontsernid ei oska ega soovi töötada venekeelsete projektidega,» rääkis Ivanov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles