Kingo hoiab stiili: homne esinemine konverentsil jääb ära (35)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Väliskaubanduse- ja infotehnoloogia Kert Kingo (EKRE).
Väliskaubanduse- ja infotehnoloogia Kert Kingo (EKRE). Foto: Margus Ansu

Välismaa ja võõrkeelte suhtes vastumeelsust üles näidanud ning alles kahe nädala eest ühe olulise esinemise ära jätnud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo teatas täna, et jätab ära ka tervituskõne homme Tallinnas toimuval riigi infosüsteemi ameti (RIA) aastapäeva konverentsil.

Konverents on pikalt ette planeeritud ning ka minister Kingo esinemine on korduvalt üle kinnitatud, aga minister informeeris RIA töötajaid täna, et planeeritud kõne jääb ära, kirjutas portaal Geenius.

Tema asemel astub üles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) töötaja Siim Sikkut.

RIA aastakonverentsi kava
RIA aastakonverentsi kava Foto: Kuvatõmmis

RIA kommunikatsiooniosakonna juhataja Helen Uldrichi sõnul on ka varem olnud selliseid olukordi, kus üritusele kutsutud minister ei ole siiski saanud üritusel osaleda.

Minister Kingo nädalakavas oli ka osalemine reedel Euroopa Liidu telekommunikatsiooni nõukogu istungil Luksemburgis, kuid sinna ei sõida ta lähedase inimese matuste tõttu.

Minister Kingo oli kantud esinejate nimekirja ka ülemöödunud nädala teisipäeval ja kolmapäeval Tallinnas toimunud viiendal e-valitsemise konverentsil, millel osales enam kui 450 esindajat 110 riigist. Konverents keskendus riikide e-valitsemise tegevuskavadele ja koostööle, esitles Aafrika, idapartnerlusriikide, Kanada, Jaapani, Prantsusmaa ja teiste riikide õppetunde ning tutvustas Eesti uusi algatusi e-riigi arendamisel.

Kert Kingo pidi ametliku programmi kohaselt  esinema selle ingliskeelse töökeelega konverentsi teise päeva avakõnega, kuid seda ta ei teinud. Ministrit tuli ka toona asendama majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Siim Sikkut.

Ministeeriumi pressiesindaja Laura Laasteri selgituse kohaselt oli ministri osalemine sellel konverentsil algusest peale lahtine ning ka programmis oli seetõttu märgitud tema nime taha «TBC» (to be confirmed).

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles