Saksamaa suurpank otsib riigilt abi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa suurpanga Commerzbank peakontor Franfurdis.
Saksamaa suurpanga Commerzbank peakontor Franfurdis. Foto: SCANPIX

Saksamaa suurpank Commerzbank peab valitsusega läbirääkimisi otsimaks võimalust vabaneda oma kinnisvaraärist viisil, mis ei paistaks maksumaksjapoolse päästmisena.

Laenumahtude järgi Saksamaa suuruselt teine pank otsib võimalust oma kinnisvaraüksuse Eurohypo vähemalt osaliseks müügiks valitsusele kuuluva nn halbade pankade fondi abil, kirjutab The Wall Street Journal.

Pangandusjärelevalve teatel vajab Commerzbank kapitaliadekvaatsusnõuete täitmiseks 5,3 miljardit eurot lisaraha. 2009. aastal valitsuselt abi saanud pank on korduvalt öelnud, et saab puuduoleva kapitali kokku  riigi abita. Analüütikute sõnul on aga ebatõenäoline, et sellega hakkama saab ning vajab ühel või teisel viisil riigi abi.

Saksamaa valitsus kiitis eile heaks kava, et taastada spetsiaalne finantsturgude stabiilsuse fond SoFFin (Sonderfonds Finanzmarktstabilisierung), mis asutati 2008. aasta oktoobris ning peatas pankadele garantiide ja abi andmise 2010. aasta 31. detsembril.

Majanduslehe sõnul käivad Commerzbankil valitsusega läbirääkimised selle fondi kasutamiseks. Kaalumisel kas kahjumigarantiide saamise või üksuse müümise sümboolse summa eest fondil.

Euroopa pangandusjärelevalve andis eelmisel nädalal teada, et Saksamaa pangad vajavad kapitaliadekvaatsusnõuete täitmiseks 13,1 miljardit eurot lisaraha, suurim kapitaliauk on Commerzbankil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles