Renault kaebab skandaalse eksjuhi Carlos Ghosni kohtusse

BNS
Copy
Carlos Ghosn oma advokaadi kontorist lahkumas.
Carlos Ghosn oma advokaadi kontorist lahkumas. Foto: Sadayuki Goto / AP

Prantsusmaa rahandusminister ütles kolmapäeval, et Renault kavatseb algatada kohtuasja autofirma endise tegevjuhi Carlos Ghosni vastu pärast 11 miljoni euro väärtuses küsitavate kulutuste tuvastamist. 

«Riik annab kõik elemendid kohtuvõimudele üle ja esitatakse hagi,» lausus Bruno Le Maire usutluses telekanalile BFM TV. «Riik täidab täielikult oma rolli Renault' aktsionärina.» 

Prantsuse riigil on Renault's 15-protsendine osalus. 

Rahandusministri sõnul tõid Renault' siseauditi tulemused päevavalgele "laiduväärseid" fakte ja nüüd on kohtuvõimude asi järgmine samm astuda.

Renault' ja Nissani siseauditis tuvastati nende Hollandi tütarfirmas RNBV 11 miljoni euro väärtuses Ghosniga seotud küsitavaid kulutusi.

Novembris Jaapani kinni peetud endisele Renault' ja Nissani tegevjuhile Ghosnile on esitatud Jaapanis kolm finantskuriteo süüdistust. Kaks neist käsitlevad tema palga maksmise edasilükkamist ning selle varjamist ametlikes aktsionäride dokumentides, kolmas käsitleb katset kanda erainvesteeringu kahju Nissanile. 

Lisaks on Ghosnile esitatud ka neljas süüdistus, mis puudutab usalduse rikkumist maksetega Nissani turustajale Omaanis. Osa sellest rahast kanti süüdistuste järgi Ghosnile kuuluvale firmale ja ta kasutas seda muuhulgas luksusjahi ostmiseks.

Pärast süüdistuste esitamist on Ghosn tagandatud Nissani ja Mitsubishi nõukogu esimehe kohalt. Renault' tegevjuhi kohalt lahkus ta jaanuaris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles