Uuring: Eesti elanik unistab tööst riigiettevõttes (3)

PM Majandus
Copy
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv.
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv. Foto: Kristian Kruuser

Kantar Emori tööandjate maine uuringust selgub, et Eesti elanike jaoks on kõige ahvatlevam tööandja Tallinna Lennujaam, esiviisikusse mahuvad veel Eesti Energia, ainsa erakapitalile kuuluva ettevõttena Tallink, ning seejärel taas riigiettevõtted Tallinna Sadam ja RMK.

Kantar Emori uuringuspetsialisti Mari-Ann Ploomi sõnul tajuvad inimesed riigi omanduses olevaid suurettevõtteid stabiilsete ja kindlatena, see põhjendab ka atraktiivsust ligi 2000 küsitletud palgatöötaja silmis.

«Samuti eeldatakse, et nendel ettevõtetel on piisavalt võimalusi kõrgemate palkade maksmiseks,» märkis Ploom. «Hinnatud on ka turismivaldkonna ettevõtted, kus töötamine tundub põnev ning mis pakuvad küllap ka reisimise võimalusi.»

Tallinna Lennujaama puhul on Ploomi kinnitusel täidetud mõlemad kriteeriumid – ühelt poolt pakub ettevõte kindlustunnet, teisalt peetakse tööd vaheldusrikkaks. «Tallinna Lennujaama nähakse lisaks  uuendusmeelse ja arenevana ning ka töökeskkond tundub inimestele meeldiv,» lisas Ploom.

«Lennujaama kui tööandja atraktiivsust toetavad Eesti elanike isiklikud positiivsed kokkupuuted reisijana ning tõenäoliselt ka ettevõttele osaks saanud rahvusvaheline tunnustus - rahvusvaheline lennujaamade ühendus Airports Council International andis eelmisel aastal Tallinna Lennujaamale Euroopa parima lennujaama tiitli.»

Tööandjate maine uuringut viis Kantar Emor tänavu läbi juba 14. korda, 1900 palgatöötajat üle Eesti seadsid aprillis-mais pingeritta 50 tööandjat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles