Postimees Grupp omandab maakonnalehe Põlva Koit intellektuaalse omandi

BNS
Copy
Põlva Koidu koduleht.
Põlva Koidu koduleht. Foto: Kuvatõmmis

Postimees Grupp omandab maakonnalehega Põlva Koit seotud intellektuaalse omandi õigused, sealhulgas kaubamärgi ja domeeni.

Põlva Koit OÜ on otsustanud oma majandustegevuse lõpetada, sealhulgas lõpetada ajalehe Põlva Koit väljaandmise ning lõpetada kehtivad lepingud koostööpartneritega, selgub konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Põlva Koidu keskmine tiraaž oli 2018. aastal 1781, tellijate arv 1251.

Postimees Grupp näeb võimalust anda sama kaubamärgi all välja uut sisu Lõuna-Eesti Postimehe vahelehena.

Domeen polvakoit.ee suunatakse ümber veebiaadressile lounapostimees.ee. Postimees Grupp OÜ on valmis korraldama Põlva Koidu omandamise selliselt, et muutused seniste ajalehe tellijate jaoks oleksid võimalikult väikesed, lihtsad ja sujuvad.

Aprilli alguses teatas Põlvamaa ajalehe Koidu peatoimetaja Kauno Kõima, et kahaneva tellijate arvu tõttu lõpetab Koit ilmumise ja viimane number jõuab lugejateni 28. juunil.

Paar nädalat tagasi teatas Kõima, et on alustanud läbirääkimisi Lõuna-Eesti Postimehega, et ajaleht saaks ilmumist jätkata.

«Praeguseks on olukord jõudnud sinnani, et usun - Põlvamaa ei jää ka juulist oma ajaleheta ning Põlvamaa lugejad saavad kohalikke uudiseid ja probleeme lugeda ikka oma lehest,» ütles Kõima.

Tema hinnangul on koostöö mõistlik, kuna senini on Lõuna-Eesti Postimees kajastanud Põlvamaa uudiseid oma leheveergudel ja jätkab samal kursil edaspidigi. «Kavas on, et Koit ilmuks emalehe vahelehena ja see leviks just kogu Põlvamaal. Loodame, et see nii läheb ja et see oleks jätkusuutlik vähemalt kümme järgmist aastat,» kirjutas Kõima.

Juuni alguseks peaksid Kõima sõnul olema läbirääkimised lõppenud ja selgus olemas. «Usun, et Põlvamaa oma ajaleheta ei jää. Ühel või teisel kujul tuleb see niikuinii,» märkis ta.

Tehingu osapooled märgivad konkurentsiametile esitatud teates, et koondumise tulemusena tekivad horisontaalsed kattuvused lugeja kaubaturul ja reklaamipinna müügi kaubaturul Põlvamaal.

Koondumine ei mõjuta oluliselt kummagi kaubaturu struktuuri ja puudub oht turgu valitseva seisundi tekkimiseks või tugevnemiseks, kuna turul tegutseb piisaval arvul piisavalt suure turuosaga konkureerivaid ettevõtjaid.

Tehingu jõustumiseks on vaja konkurentsiameti heakskiitu.

Põlva Koidu omanikeringi kuuluvad muuhulgas Harju Kek, Üllar Jaaska, Madis Talgre, Aimer Zirk ja Avo Mõttus.

Postimees Grupi suuromanikuks on Margus Linnamäe, kelle omanduses on ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles