Tom Cruise on teeninud «Võimatu missiooniga» väga, väga palju

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tom Cruise filmis "Võimatu missioon. Tagajärjed".
Tom Cruise filmis "Võimatu missioon. Tagajärjed". Foto: Paramount Pictures / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Menufilmi «Võimatu missioon» koos oma kõikide järgedega on toonud tootjatele kokku kolm miljardit dollarit tulu. Väga, väga palju on teeninud ka filmi peaosatäitja Tom Cruise.

Juba esimese filmi väljatulekuga 1996. aastal teenis Cruise 70 miljonit dollarit, mis oli hullumeelne summa, sest filmi tegemise maksumus oli 80 miljonit dollarit, märgib kuulsuste rahaasjadest kirjutav veebiportaal Celebrity Net Worth. Inflatsiooniga korrigeerides oleks selle 70 miljoni dollari väärtus täna 114 miljonit dollarit.

Teise filmiga, mis ilmus 2000. aastal ja kolmandaga 2006. aastal teenis Cruise kummagagi 75 miljonit dollarit. Eelmisel aastal linale tulnud «Võimatu missioon. Tagajärjed» tõi filmstaarile ainuüksi esimesel nädalal 28 miljonit dollarit.

Kokku on Cruise teeninud kuue «Võimatu missiooniga» 285 miljonit dollarit, mille väärtus inflatsiooni arvestades on täna 389 miljonit dollarit.

Lisaks on Tom Cruise ka filmiprodutsent. Tema produtseeritud filmid on teeninud kokku 9,1 miljardit dollarit tulu. Siiski viiest tulusamast filmist on neli «Võimatu Missiooni» sarjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles