Milder loodab tehisintellekti abiga Baltika mudast välja tõmmata

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: Tairo Lutter

Rõivatootja Baltika juhi Meelis Milderi sõnul võtab ettevõte strateegilise pöörde tegemiseks kasutusele digivahendid, mis lihtsustaksid äriprotsesse ning vähendaks kulusid. Muuhulgas rakendab Baltika tehisintellektil põhinevat varude juhtimise süsteemi ja 3D tootearendust.

Milder selgitas eile Baltika aksionäridele ettevõtte hetkeseisu tutvustades, et kuivõrd Eesti on tuntud kui digiriik, siis on ka Baltika strateegilise plaani üheks osaks kaasata traditsioonilise moeäri protsessidesse võimalikult palju digilahendusi.

Ta lisas, et uus rõivaste ja aksessuaaride ehk varude juhtimise süsteem tähtis osa Baltika strateegilisest pöördest. «Moeäris on oluline müüa hooaja jooksul 90 protsenti toodetest. Tehisintellekti kasutusele võtuga tahamegi saavutada senisest kiirema reageerimisvõimekuse ja tõhusa varude juhtimise,» märkis Milder.

«Hetkel oleme tegelenud tehisintellekti kohandamisega Baltika vajadustele, et süsteemi soovitused ühtiksid meie äriloogikaga. Juba järgmisel hooajal peaks müüginumbrites nägema tehisintellekti kasutamise mõju. Masinõppe kasutamine suurte andmemahtude analüüsil võimaldab teha paremaid prognoose ning langetada kiiremini otsuseid,» lisas ta.

Milderi sõnul digitaliseerib Baltika ka disaini protsessi. «3D on tootearenduse töövahend, mis muudab täielikult moevaldkonna tootearendust. Kui klassikaline tootearendus tähendas, et ühest mudelist õmmeldakse mitmeid näidiseid kuniks on saavutatud oodatud väljanägemine ja istuvus, siis 3D puhul valmistatakse kavand ning lõige, mille abil luuakse 3D joonis.»

«Seejärel saab mudelisse teha vajalikud muudatused ning alles siis õmmeldakse füüsiline näidis. 3D näidise tegemine on oluliselt kiirem ja odavam kui traditsioonilise füüsiline näidise loomine,» rääkis Baltika juht.

Eestis tootmise lõpetamisest teatanud rõivatootja Baltika puhaskahjum süvenes esimeses kvartalis mulluselt 982 000 eurolt 1,4 miljoni euroni, seda mõjutas enim ennetähtaegne lepingute lõpetamine Valgevene ja Ukraina frantsiisipartneritega ning Venemaa frantsiisimahtude vähenemine.

Baltika aktsia on aasta algusest kukkunud üle 70 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles