Kaitseministeeriumi hangetele kulub miljard eurot

BNS
Copy
Kaitseminister Jüri Luik.
Kaitseminister Jüri Luik. Foto: Erik Prozes / Postimees

Valitsuse kaitseotstarbeliste hangete maht aastatel 2020-2023 koos riigikaitseinvesteeringute programmiga on kokku 987 miljonit eurot.

Riigieelarve strateegiast (RES) 2020-2023 selgub, et valitsus kulutab NATO mõistes põhihangetele koos käibemaksuga 646 miljonit eurot, taristu ehituseks ja maade soetuseks 102 miljonit eurot.

RES-i kohaselt jätkuvad ka laskemoonahanked kõikide üksuste varustamiseks. Aastatel 2020–2023 hangitakse laskemoona koos käibemaksuga 146 miljoni euro eest, millele lisanduvad riigikaitseinvesteeringute programmi vahendid, perioodil 2020-2023 kokku 80 miljonit eurot.

Kaitsevaldkonna põhilised investeeringud lähevad sõdurite parema kaitstuse, moodsama relvastuse ning suurema tulejõuga relvasüsteemide peale. Lisaks on plaanis parandada side- ja juhtimissüsteeme, õhutõrjet ning logistikat.

Eesmärgiks on varustada kaitseväelased kuuli- ja killuvestidega, kaasaegsete automaatide, kuulipildujate ja öövaatlusseadmetega. Kaitseväe tankitõrjeüksused saavad kaasaegsed tankitõrjesüsteemid, kaitsevägi saab varustatud uute side- ja juhtimissüsteemidega.

Maaväe jalaväebrigaadid saavad välja arendada pioneerivõime ning tugevnevad brigaadide tagalatoetuse süsteemid. Liikursuurtükkide kasutuselevõtmine suurendab tulejõudu, arendatakse välja 2. brigaadi lühimaa õhutõrje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles