JOKK: alkoholireklaami keelu järel on turu üle võtnud alkovabade õllede ahvatlevad reklaamid (6)

PM Majandus
Copy
Alkoholivaba õlle valmistamise tootmisliin
Alkoholivaba õlle valmistamise tootmisliin Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Õlle suurtootjad Saku Õlletehas ja A. Le Coq on alkoholireklaami keelustamise järel leidnud uue niši: turule ja reklaamidesse on paisatud alkoholivabad õlled, mille tootekujundus ja reklaamiesteetika imiteerivad tavalisi õllesid, mis võivad reklaami tarbijal tekitada alateadvuses seoseid «päris» tootega, kirjutab ERR.

Ka alkoholivaba kesvamärjukest sisaldavad pudelid-purgid näevad poeriiulitel kahtlaselt oma alkoholi sisaldavate «vendade» moodi välja, ainus vahe ongi sageli pakendile lisatud sõna «Alkoholivaba».

Tarbijatele on jäänud mulje, et äravahetamiseni sarnaste pudelite ja reklaamidega soovivad õlletootjad tegelikult teha varjatud reklaami oma tavalistele õlledele – just nendele aistingutele mängivad nii pudelikujundused kui reklaamid, mis on täiesti JOKK – alkoholivaba õlle reklaamile piiranguid pole.

Tootjad sellega ei nõustu. Saku Õlletehase pressiesindaja Jan Jõgis-Laats ütleb, et nemad on viimastel aastatel toonud turule mitu uut alkoholivaba õlut ning reklaam on hea võimalus neile tähelepanu tõmmata.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles