Portaal: Hinrikuse ja Käärmanni osaluse väärtus TransferWise'is on 1,3 miljardit dollarit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kristo Käärmann TransferWise'i kontoris.
Kristo Käärmann TransferWise'i kontoris. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Iduettevõtete uudisteportaali Sifted arvutuste kohaselt on TransferWise'i asutajate Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni osaluse väärtus 1,3 miljardit dollarit (1,17 miljardit eurot).

Möödunud nädalal teatati, et TransferWise'i senised omanikud müüsid 292 miljoni dollari eest aktsiaid nii hea hinnaga, et ettevõtte väärtus kasvas kaks korda 3,5 miljardi dollarini (3,13 miljardi euroni). Idufirmauudiste portaali Sifted arvutuste järgi on ettevõtte kaasasutajate Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni, kes müüsid «hulga vähem kui 20 protsenti oma aktsiatest», osaluse väärtus ettevõtte uue valuatsiooni järgi 1,3 miljardit dollarit.

Lisaks suurele osalusele said mõlemad kaasasutajad ning paljud teised aktsionärid ja töötajat aktsiate müügist ka reaalset raha.

Kahe teise suuraktsionäri, riskikapitalifirma Andresseen Horowitz osaluse väärtus on 65 miljonit ja IA Ventures osalus 267 miljonit dollarit.

Portaali analüüsi kohaselt tekitas aktsiate müük 33 uut miljonäri ning kasvatas kuuekohalise väärtusega osalusega omanike arvu 150-ni.

Äripäeva eelmise aasta rikaste edetabelis olid Käärmann ja Hinrikus vastavalt 258,2 ja 238,6 miljoni euroga esimesel ja teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles