Arvo Sarapuu ATKO lõpetab Harjumaal paljude bussiliinide teenindamise

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
ATKO Liinide buss Harjumaal.
ATKO Liinide buss Harjumaal. Foto: Aivar Pau

Suures osas Tallinna endisele abilinnapeale Arvo Sarapuule kuuluv bussifirma ATKO liinid tunnistas rohkeid rikkumisi ja nõustus ennetähtaegselt lõpetama oma tegevuse paljude Harjumaa bussiliinide teenindamisel.

ATKO Liinid OÜ esindajad ja MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse tegevdirektor Vello Jõgisoo kohtusid eile õhtul, et arutada lepingute täitmise puudusi lääne suunal ja Harku valla sisevedude osas, sooviga leida lahendusi teenusekvaliteedi tõstmiseks.

Kohtumine lõppes kompromisskokkuleppega, mille kohaselt valmistab ATKO Liinid OÜ juriidiliselt ette ja esitab  Harku valla osas ühe nädala jooksul ning Lääne suuna osas ühe kuu jooksul avalduse lepingu ennetähtaegseks lõpetamiseks.

MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse teatel rahuldab ta need avaldused ning alustab ettevalmistusi uut otselepingute sõlmimiseks.

Harju maakonna läänesuuna bussiliinidel pidi ATKO riigihanke tulemusel liine teenindama kuni 13.04.2021 ning Harku vallas kuni 31.08.2020.

Ühistranspordikeskuse teatel on lepingute täitmine olnud ATKO Liinid OÜ poolt mitterahuldav.

«MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus on fikseerinud rohkelt olulisi lepingu rikkumisi nagu pikad hilinemised ja väljumiste ära jäämised. ATKO Liinid OÜ on kinnitanud olulisi puuduseid busside tehnilise korrasoleku osas, millest on põhjustatud suur osa teenindamata jäänud vedusid,» teatas keskus.

ATKO Liinid OÜ kuulub 40 protsendi ulatuses Arvo Sarapuule. Kethrin ja Margo Tomingasele kuulub kummalegi 20 protsenti.

Politsei on reidide käigus avastanud ATKO liinide bussidel ohtralt tehnilisi puudujääke ning nende roolist ka purjus juhte - viimati oli 5. mail Keilas sõitnud bussi roolis kriminaalses joobes juht.

Juba varem oli MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus kõrvaldanud Atko Liinid varasemate lepingute täitmiste probleemide tõttu kahelt Harju maakonna bussiveohankelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles