Avaneb lennuliin Tallinn-Minsk

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Minski keskväljak
Minski keskväljak Foto: Aivar Pau

Mitmete Eesti ettevõtjate ja ka turistide rõõmuks avaneb juba sel nädalal lennuliin Tallinn-Minsk.

Liini käivitajaks on Valgevene lennufirma Belavia ning seda juba alates 30. maist. Lennud hakkavad toimuma neli korda nädalas 76-kohaliste Embraer 175 õhusõidukitega. Lennu pikkuseks on 1 tund ja 15 minutit.

Esimesi Minskist saabujaid võtavad neljapäeva hommikul Tallinna lennujaamas vastu Valgevene suursaadik Eestis Vyacheslav Kachanov, Belavia asepresident Igor Tcherginets ja Tallinna Lennujaama juhatuse liige Einari Bambus.

Tallinna Lennujaama ja lennufirma Belavia koostöö algust tähistatakse lennundusmaalimas traditsiooniks saanud ristsetega ehk esimene saabuv Belavia lennuk läbib vesiväravad.

Lennuliini avamise eest on pikka aega võidelnud näiteks Eesti üks suuremaid IT-ettevõtteid Helmes, millel on Minskis suur arenduskeskus. Seni oli Minskisse võimalik lennata läbi Vilniuse.

Alates 27.07.2018 saavad Eesti kodanikud ja Eesti välismaalase passiga alalist elamisluba omavad elanikud viibida Valgevenes viisavabalt kuni 30 päeva, tingimusel, et riiki sisenetakse Minski lennujaama kaudu.

Viisavabaks sisenemiseks on vaja kehtivat reisidokumenti (pass), tervisekindlustust 10 000-eurose kindlustuskattega ja vähemalt 25 euro väärtuses raha iga viibitava päeva kohta. Viisavabadus kehtib ainult saabumisel ja lahkumisel Minski lennujaama kaudu. Viisavabalt ei saa tulla lennuga Venemaalt ja lahkuda lennuga Venemaale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles