Kingo asemel läheb IT-ministrite tippkohtumisele peaminister Ratas (33)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Väliskaubanduse- ja IT-minister Kert Kingo.
Väliskaubanduse- ja IT-minister Kert Kingo. Foto: Margus Ansu

7. juunil toimub Tokyos G20 tippkohtumisel kohtumine riikide IT-ministritele, kuhu on kutse saanud ka Eesti, aga IT- ja väliskaubandusminister Kert Kingo (EKRE) on loobunud kohtumisele minemast, tema asemel esindab Eestit hoopis peaminister Jüri Ratas (KE), kirjutab ERR.

Minister Kingo kommenteeris ERR-ile, et see kutse ei ole nimeline, mistõttu võib sinna ka mõni teine minister minna, aga praegu pole veel otsustatud, kas ja kes Eestist sinna üldse läheb.

«See kutse ei ole otseselt minule adresseeritud, see on mõeldud Eesti esindajale. Alles vaadatakse, kes sinna võiks minna,» kommenteeris Kingo. «Eesti ei ole seal liigegi üldse ja me ei ole seal otseliselt osalised.»

Kingo on varasemalt öelnud, et kavatseb oma ametiaja jooksul käia välismaal nii vähe kui võimalik, kuid kui tõesti peab minema, siis räägib ta seal ainult eesti keeles. 

Vastsel väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaministril ootab järgmisel kolmapäeval ees reis Kanada pealinna Ottawasse. Seal toimub Kingo sõnul ministrite tasemel kohtumine. «Midagi, mis on seotud avatud riigiga,» ütles ta. 

Suhelda kavatseb ta seal kõigiga eesti keeles. «Suhtlen läbi tõlgi. See on minu jaoks reegel, et eesti keeles räägime. Ma olen selle ära otsustanud. Väga paljud riigid suhtlevadki oma keeles ja see sobib meie erakonna vaadetega, et eesti keeles kõnet pidada,» põhjendas ta. 

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Kingo plaanib ministrina reisida võimalikult vähe. «Mul on plaanis reisida ainult äärmistel juhtudel ja kui vähegi võimalik, siis delegeerin väliskülastused teistele,» ütles ta. 

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles