Eesti operaatorid on Huawei kriisist seni veel puutumata (1)

BNS
Copy
Huawei reklaam Shanghais.
Huawei reklaam Shanghais. Foto: HECTOR RETAMAL / AFP

Eesti operaatorid Huawei seadmete müügilangust ei tähelda ning muutusi seadmete müügis ei plaani.

Telia pressiesindaja Raigo Neudorfi sõnul on nendel teemadel veel vara spekuleerida ning ettevõte jätkab Huawei seadmete müüki ja jälgib teemaga seotud arenguid.

«Hetkel on oluline aru saada, millised on erinevate osapoolte edasised plaanid ja tegevused. Selle pealt saavad siis hakata ka näiteks edasimüüjad võimalikke mõjusid hindama ja prognoosima,» ütles ta.

Tele2 teatel pole viimastel päevadel olulist Huawei müüginumbrite kukkumist toimunud. «Suures plaanis on Huawei Eestis igati populaarne – Tele2 2019. aasta esimese kvartali populaarsete mudelite TOP10 oli neli Huawei mudelit,» ütles Tele2 pressiesindaja Hans Saarvelt, kelle sõnul lähiajal Huawei müügi osas muudatusi plaanis ei ole, kuid ettevõte jälgib arenguid ning jagab olulist infot klientidega.

«Huawei on kinnitanud, et kõikidel juba kliendile müüdud mudelitega midagi ei muutu ja samuti meil müügis ja laos olevate mudelitega on kõik vanaviisi, nendel on tugi olemas ja nende pärast muretsema ei pea,» lisas ta.

Elisa teatel on antud sündmuste valguses veel vara rääkida huvi muutusest Eestis. «Elisa eesmärk on müüa seadmeid, mida kliendid väärtustavad ning esindamegi alati kliendi, mitte ühegi teise ettevõtte huve,» lisas Elisa pressiesindaja Taavi Teder. 

Washington pani musta nimekirja Hiina telekomihiiu Huawei. USA president Donald Trump keelas Huaweil sisuliselt USA turul tegutsemise ja Ameerika firmadel sellele tehnoloogia müümise.

Käigu järel on hulk firmasid üle maailma teatanud, et vähendavad äri ajamist Huaweiga. Teiste seas on teinud seda Panasonic, EE ja ka Google, mille operatsioonisüsteemi Android Huawei seadmed kasutavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles