Äritülli kistud töötajate vara «sulatati lahti»

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Logistikafirma Via3L Spedition OÜ tühi kontor mullu juuli alguses, kui endised töötajad olid sealt lahkunud ja loonud uue ettevõtte.
Logistikafirma Via3L Spedition OÜ tühi kontor mullu juuli alguses, kui endised töötajad olid sealt lahkunud ja loonud uue ettevõtte. Foto: Madis Sinivee

Riigikohus leidis, et omavahel karvupidi kokku läinud logistikafirma Via3L Spedition endiste tavatöötajate kinnisvara tuleks aresti alt vabastada. Võtmeisikute vara on aga endiselt külmutatud.

Läinud aasta suvel läks suure pauguga lõhki tuntud logistikafirma Via3L Spedition, mille väikeomanikud ja juhid Lauri Latt ja Elmer Maas, samuti pea kõik töötajad firmast sisuliselt üleöö lahkusid ja kellest osa viivitamatult uue ettevõtte Nordic Speditioniga alustasid.

Via3L Speditioni šokeeritud suuromanikud eesotsas Meelis Saaresaluga läksid mullu septembris kohtusse, kus nõudsid 25lt endiselt töötajalt ja firma eksjuhtidelt Maasilt ja Latilt rahalise kahju hüvitamist 6,5 miljoni euro väärtuses.

Vahepealsel ajal on madalama astme kohtud arestinud hagi tagamiseks Nordic Speditoni arvelduskontod, samuti seadnud eksjuhtide ja võtmetöötajate kinnisvarale kohtulikud hüpoteegid ja arestinud nende osalused ettevõtetes. Vastasel juhul võivad kostjad end lihtsalt varatuks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles