BLRT jättis väikeaktsionärid jälle tühjade pihkudega

BNS
Copy
BLRT Grupi ujuvdoki toimetab Montenegrost Leetu maailma suurim raskeveolaev Dockwise Vanguard
BLRT Grupi ujuvdoki toimetab Montenegrost Leetu maailma suurim raskeveolaev Dockwise Vanguard Foto: BLRT

Tööstuskontserni BLRT Grupi nõukogu on teinud ettevõtte aktsionäridele ettepaneku 14. juunil toimuval üldkoosolekul jätta ka 2018. aasta eest dividendid välja maksmata.

Aktsionäride üldkoosoleku päevakorra kohaselt kinnitavad BLRT Grupp AS-i aktsionärid möödunud majandusaasta aruande ja kasumi jaotamise ettepaneku, selgub ettevõtte korralise üldkoosoleku teatest.

BLRT nõukogu on koosolekule teinud ettepaneku jätta kasum jaotamata ning suunata kasum investeerimisprojektide rahastamiseks ja käibevahendite täiendamiseks. Üldkoosoleku päevakorras on nõukogu liikme valimine ja tasustamine, samuti ettepanek kinnitada 2019. ja 2020. majandusaastate audiitoriks AS PricewaterhouseCoopers.

BLRT väikeaktsionärid eesotsas Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenkoga on viimastel aastatel esitanud BLRT vastu hulgaliselt hagisid, kuna ettevõte pole aastaid dividende maksnud. Gnidinile, Kovalenkole ja Vladimir Toropovile kuulub ettevõttest 40,1 protsenti.

Ettevõtte suuromanikul Fjodor Bermanil Eestis ühtegi ettevõtet ei kuulu ja ta valitseb oma osalust läbi Malta õigusbüroo Solv International Ltd.

BLRT ja selle väikeaktsionäride vaidlus võimalike dividendide maksmiseks on kestnud aastaid. Ettevõtete ja selle aktsionärid on esitanud üksteise vastu suures mahus kaebuseid ja kohtud on erinevates astmetes langetanud hulgaliselt otsuseid. Seni BLRT dividende maksma ei ole pidanud.

BLRT Grupp teenis 2017. aastal 399,9 miljoni eurose käibe juures 18,5 miljonit eurot puhaskasumit. Jaotamata kasumit oli 2017. aasta lõpuks kogunenud 302,2 miljonit eurot.

1912. aastal asutatud BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere piirkonnas. Lisaks Eestile on kontserni ettevõtete tegevus koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poola, Venemaale ja Norrasse. BLRT Grupis töötab ligi 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles