Michal Tallinna TVst: mida varem see jama lõppeb, seda parem (18)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Riigikogu, Tallinn, 07.12.2016
Kristen Michal
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Riigikogu, Tallinn, 07.12.2016 Kristen Michal FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakondlasest Tallinna linnavolikogu liige Kristen Michal ütles, et Tallinna televisiooni (TTV) üleval pidamine maksumaksja raha eest pole ühestki otsast mõistlik, mistõttu tuleks kanal päevapealt kinni panna.

Michal aktiveerus täna Postimehes ilmunud artikli «Savisaare ajastu viimane relikt vaevleb identiteedikriisis​». Iseäranis riivas Michali silma linnavolikogu Isamaa saadiku Priidu Pärna jutt selle kohta, et opositsiooni vastuseis munitsipaaltelevisioonile on raugenud, kuna programm on pärast Edgar Savisaare pildilt kadumist muutunud neutraalsemaks ja kvaliteetsemaks.

«Võimalik, et Priidu Pärna pole märganud Reformierakonna poolt igal eelarvearutelul tehtavat ettepanekut sulgeda TTV päevapealt. Võibolla on ka koostöö Keskerakonnaga Isamaalaste meeli tuimestamas, kes teab, kuid väide TTV programmi muutumisest neutraalsemaks ja kvaliteetsemaks ei ühti kindlasti meie hinnanguga,» ütles Michal.

Reformierakondlane tõi välja, kuidas teda teeb murelikuks see, et TTV rahastus kasvab iga-aastaselt. Sel aastal plaanitakse jaama linna eelarvest pumbata juba 3,8 miljonit eurot. «Meie hinnangul pole see kohe kindlasti Tallinna linnakodanike raha arukas kasutamine,» kinnitas ta. «Selle raha võiks kasutada paremini – eakate, lastega perede või uute ühenduste arendamiseks.»

Seetõttu on Michal seisukohal, et mida varem see jama lõppeb, kus linnas ainuvõimul olev erakond kasutab maksumaksja raha enesereklaamiks, seda parem. Ta leidis, et kui linn tahab elanikke milleski teavitada, saab seda teha koostöös erameediakanalitega.

Tallinna televisioon teenis läinud aastal pea 700 000 eurot kahjumit. TTV juht Taavi Pukk nimetas põhjustena erakorralised kulud IT-süsteemide taasajastamise peale ning investeeringud teleprogrammi.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles