Uus Haapsalu perepank tungib jõuliselt Eesti turule

BNS
Copy
Holm Bank juht Indrek Julge.
Holm Bank juht Indrek Julge. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Alles aprillis tegevusloa saanud endisest Liisi järelmaksufirmast sündinud uus Eesti pank Holm Bank AS sisenes tänasest turule väikeettevõtetele suunatud ärilaenuga ning plaanib hoiustena kaasata 10 miljonit eurot. Pank kuulub täielikult Haapsalu ettevõtjale Arne Veskele.

Holm Banki juht Indrek Julge ütles, et kindlat ülempiiri laenusummale seatud ei ole, kuid tema hinnangul võiks enamik ärilaene jääda 10 000 ja 100 000 euro vahele.

Julge rääkis pressikonverentsil, et väikeettevõtetel on tihti üsna keeruline laenu saada. Tema sõnul sobib Holmi pakutav ärilaen hästi näiteks käibekapitali või väikeste investeeringute finantseerimiseks.

Samuti hakkab Holm Bank kaasama eraisikutelt 2,5-protsendise aastase intressimääraga hoiuseid. Hoiuseid saab avada iseteeninduskeskkonnas. Ta lisas, et eraisikud saavad hoiustada perioodiks alates kolmest kuust kuni viie aastani.

Lisaks kahele uuele teenusele ehk ärilaenule ja eraisikute hoiustele jätkab pank Liisi kaubamärgi all järelmaksu, krediitkaardi ja väikelaenu pakkumist.

Holm Bank on esimene krediidiasutus Eestis, millele andis tegevusloa Euroopa Keskpank. Pangana on Holm Banki hoiused koos intressidega kliendi kohta kuni 100 000 euro ulatuses riiklikult tagatud.

Holm Bank AS-i juhatuse esimees on Indrek Julge ning juhatuse liikmed Arne Veske ja Kerstin Loss. Nõukogu esimees on Kaido Veske ja nõukogu liikmed Kelly Veske, Reimo Hammerberg, Ruslan Mahhov ning Pärt Kivaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles