Jaanus Vihand: «Jutt pöördumatust Eesti mainekahjust on üle võlli» (19)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Coopi juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul meenutab juhi töö treeneri tööd: kogu aeg tuleb jälgida töötajate resultatiivsust ja vajadusel teha muudatusi. 
Coopi juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul meenutab juhi töö treeneri tööd: kogu aeg tuleb jälgida töötajate resultatiivsust ja vajadusel teha muudatusi. Foto: Madis Sinivee

Aasta parimaks juhiks valitud jaekaubandusketi Coop juhatuse esimees Jaanus Vihand räägib, miks ta käib aeg-ajalt kauplustes kärusid lükkamas, mida ta arvab poliitperekond Helme käemärkidest ning kui palju peab alkoholiaktsiise langetama, et piirikaubandus täielikult kaoks.

Eelmisel aastal parimaks juhiks valitud Kai Realo ütles, et suure masinavärgi tipus töötamiseks peab olema huumorimeelt. Kui oluline on teile juhtimisel huumor?

Huumor on väga oluline. Elu ei saa surmtõsiselt võtta. Iga inimene võiks naljast aru saada, mitte solvuda ja erutuda igasuguste mõttetute asjade peale. Ma arvan, et elu on tegelikult hea, ka neil, kes kogu aeg kurdavad. Seega võiks rohkem elu päikeselist poolt vaadata.

Ütlesite, et peate end laisaks inimeseks. Kas ja kuidas on laiskus teid juhina aidanud?

Võtan seda nii, et olen liiga laisk, et tegeleda mõttetute asjadega! See on ka üks Coopi põhimõte. Lihtsalt pabereid ühest virnast teise tõsta on mõttetu. Tuleb aru saada, mida ja miks sa teed. Tormamise asemel peab mõtlema. Lõpptulemusena kulutad vähem aega ja ressurssi.

Ma ise pean väga oluliseks, et kui sul on mingi idee, siis tuleb vahepeal magada. Aju töötab idee öösel läbi ja hommikuks on pilt selgem. Mul on oma tehnika, kuidas ma uinun. Kujutan ette, et vajun pehmelt läbi voodi. Voodi põhja jõudes jään magama. Pidin seda palju harjutama, aga nüüd olen võimeline peaaegu igas olukorras uinuma.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles