Musk: Teslal jätkub raha veel ainult 10 kuuks (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Teslade transport.
Teslade transport. Foto: Spencer Platt / AFP

Tesla tegevjuht Elon Musk ütles töötajatele saadetud kirjas, et ettevõtte raha saab umbes 10 kuu pärast otsa, kui firma ei hakka väga karmilt kokku hoidma. Muski sõnul kogus Tesla küll selle kuu alguses investoritelt 2,7 miljardit dollarit kuid ilma kasinusmeetmeteta sellest ei piisa.

E-kirjas sesisis, et Tesla uus fiantsjuht Zach Kirkhorn võtab luubi alla iga väiksemagi kulutuse, nende hulgas autoosade tarned, palgad, reisikulud, pindade rent jpm. Tesla jäi selle aasta esimeses kvartalis 702 miljoni dollariga kahjumisse ning esimese kolme kuu lõpuks jäi ettevõttele kätte umbes 2,2 miljardit dollarit. Tegevuse jätkamiseks pidi Musk kaasama investoritelt täiendavad 2,7 miljardit dollarit.

Tesla koondas jaanuaris seitse protsenti oma töötajatest ning veebruaris teatas ettevõte, et sulgeb enamuse oma füüsilistest poodidest ja koondab osa müügipersonalist. Esinduste sulgemise taga oli Muski soov hakata müüma kaua oodatud (ja kaua lubatud) Model 3 baasmudelit, mis maksab 35 000 dollarit. Kaks nädalat hiljem teatas ettevõte, et poed jäävad siiski avatuks, kuid Model S ja Model X mudelite hinnad tõusevad.

Teslal õnnestus 2018. aasta jooksul tootmine ja käive enam kui kahekordistada (käive 21,4 miljardit) ning jäi kahe kvartali jooksul isegi kasumisse. Probleemid tarnimisel ja tootmise jätkuv kiire laienemine pole kustutanud aga ettevõttes lõõmavaid majanduslikke tulekahjusid ning autotootja tulevik on endiselt ebaselge.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles