Trump võttis kodulaenu (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SIPA / SIPA

USA president Donald Trump võttis 2018. aastal uue 30-aastase kodulaenu, et osta ookeanivaatega villa, mis asub tema Mar-a-Lago kodu lähedal Floridas.

Trump ostis 18,5 miljonit maksva West Palm Beachi häärberi ühelt oma vanemalt õelt 2018. aasta mais. Majale võeti peale 11,2 miljoni dollari suurune laen intressiga 4,5 protsenti. Trump avalikustas kodulaenu sellel nädalal, kirjutab Reuters. 

USA kinnisvaralehel pakutakse häärberit rendiks 81 000 dollari eest kuus. Kohalik ajaleht Palm Beach Daily News kirjutab, et Trumpi pojad, kes juhivad tema ärisid presidendiks olemise ajal, ostsid 930-ruutmeetrise villa Maryanne Trump Barry käest, kes on endine kohtunik.

President Trumpi rahaasjad on jäänud ameeriklastele suures osas segaseks ja läbipaistmatuks, sest ta on ainsa presidendina moodsas ajaloos jätnud avalikustamata oma tuludeklratsioonid. Demokraadid nõuavad kongressis Trumpi tulude avalikustamist, kuid Valge Maja on siiani kõik nõudmised tagasi lükanud.

Möödunud aasta seisuga kuulub avalike dokumentide järgi Donald Trumpile 565 erinevat ettevõtet. Selle aasta dokumentides on neid ainult üks: Trump Corporation.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles