Helme Financial Timesile: olen vastu suuremale euroala integratsioonile (6)

PM Majandus
Copy
Rahandusminister Mart Helme ametivande andmisel.
Rahandusminister Mart Helme ametivande andmisel. Foto: Liis Treimann / AP

Rahandusminister Martin Helme rääkis Financial Timesile, et on vastu ühtsemale euroala integratsioonile ja tema sõnul kaitseks EKRE Eesti rahvuslikke huve Brüsseli otsuste ees lõimida rahaliitu või võtta vastu ühtne immigratsioonipoliitika.

«Ma ei näe ühtegi põhjust ühtsemale rahaliidule ega toeta Euroopa Liidu suuremat lõimumist ka üldises plaanis. Peaksime kõigepaelt tegema asju, milles oleme kokku leppinud, mitte leidma viise, kuidas süvendada integratsiooni,» ütles ta neljapäeval enne eurorühma kohtumist Brüsselis.

Helme sõnul ei toeta EKRE Euroopa Liidust või euroalast lahkumist nii kaua, kuni Euroopa Liit jääb rahvusriikide liiduks.

Rahandusministrina lubab Helme vähendada alkoholi- ja kütuseaktsiise ning nimetab Eesti pühendumist tasakaalus eelarvepoliitikale «absurdiks». Samas lubas ta, et eelarved jäävad jäävad kooskõlla Euroopa Liidu reeglitega.

Financial Timesi loos mainitakse ka vastuolulise käemärgiga seonduvat, mis Helme sõnul pole seotud valge rassi ülemvõimuga. Ta lubas selle žesti tegemist jätkata vastukaaluks vasakpoolsetele radikaalidele, kes soovivad tema sõnul keelt kaaperdada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles