Cleveron laieneb Norra ja Tšehhi

BNS
Copy
Cleveroni pakirobot Oslos asuvas Alnabru poes.
Cleveroni pakirobot Oslos asuvas Alnabru poes. Foto: Cleveron

Viljandi pakiautomaatide tootja Cleveron laiendas äritegevust Tšehhi ja Norra, alustades koostööd Põhjamaade sporditarvete jaemüüjaga XXL Sports & Outdoor ning Kesk- ja Ida-Euroopa logistikafirmaga Zásilkovna.

Norra ettevõte paigaldas esimese Põhjamaa jaekauplejana Oslos asuvasse Alnabru poodi pakiroboti Cleveron 401.

Kesk- ja Ida-Euroopa logistikaturu liider Zásilkovna paigaldas Prahas asuvasse Chodovi kaubanduskeskusesse pakkide lõppkliendile üleandmiseks pakiroboti Cleveron 402, teatas pakiautomaatide tootja.

Cleveroni pakirobot Tšehhis.
Cleveroni pakirobot Tšehhis. Foto: Cleveron

Eelmisel nädalal teatas Cleveron, et on jõudnud ka Austraalia ja Okeaania turule, kus koostööd alustati Uus-Meremaa suurima jaekaupleja The Warehouse Groupiga.

«Kui me rohkem kui 10 aastat tagasi Eestisse pakiautomaatide võrgustiku lõime, tahtsime näidata, kui palju lihtsamaks need inimeste jaoks paki saamise teevad. Tänaseks on pakiautomaadid eestlaste jaoks elementaarsed, meie teeme ning kasutame juba pakiroboteid,» ütles Cleveroni juht Arno Kütt. «Nüüd on ka mujal hakatud mõistma nende eeliseid,» lisas ta.

Viljandi ettevõtte pakirobotid ja -automaadid on praeguseks jõudnud juba enam kui 15 riiki üle kogu maailma ning nende kaudu väljastatakse kuus 1,2 kuni 1,3 miljonit pakki. Ettevõtte suurimaks kliendiks on USA jaemüüja Walmart.

Cleveroni käive kasvas mullu aastavõrdluses 4,2 korda 47,7 miljoni euroni, ühtlasi oli ettevõtte müügitulu suurem kui eelmisel kümnel tegutsemisaastal kokku. Ka firma puhaskasum kasvas tunamulluselt 723 600 eurolt 7,6 miljoni euroni.

Ettevõtte tegelikud kasusaajad on 34,7-protsendilise osalusega Arno Kütt ja 16,48-protsendilise osalusega Peep Kuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles