Tallinna Sadama esimese kvartali kasum vähenes

BNS
Copy
Tallinna Sadama börsikell. Tallinna Sadama juht ja peaminister Jüri Ratas.
Tallinna Sadama börsikell. Tallinna Sadama juht ja peaminister Jüri Ratas. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia

Tallinna Sadama käive langes tänavu esimeses kvartalis 3 protsenti 28,5 miljonile eurole ja kasum 6,8 protsenti 11 miljonile eurole.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul mõjutas ettevõtte tulemusi kõige enam liinireisilaevade reiside vähenemine korraliste hooldustööde tõttu.

«Vastavalt rahvusvahelistele merendusregulatsioonidele peavad kõik reisilaevad läbima korrapäraseid hooldusi ja käima dokis. Hoolduste tõttu olid aasta esimestel kuudel liinilt eemal nii Tallinki, Viking Line'i kui Eckerö Line'i laevad ja seetõttu vähenesid meie tulud nii laevatasudest kui ka reisijatasudest,» ütles Kalm pressiteate vahendusel.

Kontserni kolme kuu müügitulu vähenemist mõjutas ka vedellasti mahu vähenemine. «Läbi Tallinna Sadama sadamate teenindatud vedellasti maht vähenes eelkõige aasta alguses, mille tulemusel vähenesid nii laevatasud kui ka kaubatasu. Kvartali lõpus on vedellasti mahud stabiliseerunud ning seda trendi näeme jätkuvat,» märkis Kalm.

Laevandussektorites kasvasid tulud vähesel määral tulenevalt peamiselt lepinguliste tasude indekseerimise mõjust.

Aasta esimese kolme kuuga investeeris Tallinna Sadam 3,9 miljonit eurot, mullu samal perioodil investeeris ettevõte 1,9 miljonit eurot. Investeeringud olid peamiselt seotud Vanasadama D-terminali rekonstrueerimistöödega.

Hoolimata mõningasest tulude ja kasumi langusest aasta alguses, saavutab ettevõte juhatuse hinnangul 2019. aastaks seatud kasumieesmärgi ja kõrvalekaldeid kehtiva dividendipoliitika järgimises ei teki.

AS Tallinna Sadam kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Shipping OÜ ja TS Laevad OÜ ning sidusettevõte AS Green Marine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles