Äris kõrbenud pelmeenikuningas ähvardab Äripäeva kohtuga

PM Majandus
Copy
Aleksandr Musarov õpetab Stass Kuznetsovile, kuidas õigesti pelmeene keeta. Asja jäädvustab operaator Aare Varik.
Aleksandr Musarov õpetab Stass Kuznetsovile, kuidas õigesti pelmeene keeta. Asja jäädvustab operaator Aare Varik. Foto: Kaarel Peetersoo

Miljonieurose maksuvõla tõttu ärikeelu alla sattunud peamiselt pelmeenitootjana tuntud Uvicu asutaja Alexander Musarovi hinnangul on Äripäev teda laimanud, mistõttu plaanib ta anda ajalehe kohtusse ulatusliku laimukampaania eest seoses saneerimise nurjumisega. Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimäe sõnul saab ajaleht laimusüüdistust kommenteerida, kui hagi on kohtule esitatud.

«Me nõuame avalikku vabandamist ja kompensatsiooni tekitatud moraalse ja materiaalse kahju eest. Jutt on karjuvast ajakirjandusliku eetika standardite rikkumisest, mis ei saa jääda karistamata,» teatas Musarov pressiteate vahendusel.

Tema väitel kirjutas Äripäev temast ja tema äridest selleks, et torpedeerida AS UVIC saneerimisprotsessi ning kahjustada nii ettevõtte võlausaldajate huve. «Kohtuliku arutelu käigus selgitatakse välja tegelikud kasusaajad räpasest kampaaniast, mis on suunatud AS UVIC ja isiklikult minu vastu,» lubas Musarov.

Äripäev kirjutas mai alul, et miljonieurose maksuvõlaga Uvicu omanik, pelmeenikuningaks ristitud Alexander Musarov sipleb võlgades, kuhu on ta kaasa vedanud pangad Eestis ja Venemaal, samuti tuntud väikeinvestorid.

Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimäe sõnul pole ärikeelu all oleva Alexander Musarovi asutatud Uvicu raskustest kirjutades avaldanud ebaõiget infot, mistõttu jäävad Äripäevale Musarovi süüdistused arusaamatuks.

«Kui hagi on kohtule esitatud, siis saame ka konkreetsetele süüdistustele vastata. Praegu pole Musarovi saadetud pressiteates ühtegi konkreetset näidet Äripäevas ilmunud valeinformatsioonist,» ütles Hundimägi.

1994. aastal Alexander Musarovi ja tema perekonna poolt asutatud pelmeene ja lihadelikatesse tootev UVIC sattus tõsistesse majandusraskustesse seoses Venemaal ebaõnnestunud investeerimisprojektiga. Vaatamata survele jätkab ettevõte Musarovi kinnitusel tegevust ja lõpetas 2018. aasta kasumiga. Samuti peav kinni võlausaldajate võlgnevuste tasumiseks kinnitatud plaanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles